Στο στόχαστρο των Ρεπουμπλικάνων ο Μιούλερ

Στο στόχαστρο των Ρεπουμπλικάνων ο Μιούλερ

Οι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις εναντίον του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, αφού αποκαλύφθηκαν νέες λεπτομέρειες για τα μηνύματα εναντίον του προέδρου Ντόναλν Τραμπ που είχε στείλει ένας πράκτορας της ομοσπονδιακής αστυνομίας ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα για την πιθανολογούμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Σε μια ακρόαση της Επιτροπής Δικαστικών Θεμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι Ρεπουμπλικανοί ζήτησαν από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ροντ Ρόζενσταϊν να εξετάσει αν έχει επηρεαστεί η έρευνα που διεξάγει ο Μιούλερ για την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη Μόσχα.

Τα μηνύματα αυτά, που αντάλλαξαν πέρσι ο πράκτορας του FBI Πίτερ Στροκ και η δικηγόρος της ομοσπονδιακής αστυνομίας Λάιζα Πέιτζ, αναφέρονται στον Τραμπ με χαρακτηρισμούς όπως “πανηλίθιος” και “σιχαμερός”, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, τον Ρεπουμπλικανό Μπομπ Γκούντλατ. Καταδεικνύουν “ακραία προκατάληψη σε βάρος του προέδρου Τραμπ, ένα γεγονός που θα ήταν από μόνο του άσχημο αν αυτά τα δύο πρόσωπα δεν είχαν προσληφθεί στη dream team του Μιούλερ που ερευνά το πρόσωπο για το οποίο έδειχναν τόση αποστροφή”, σημείωσε ο Γκούντλατ.

Ο Στροκ μετείχε στην ομάδα του Μιούλερ που ερευνά τη ρωσική ανάμιξη. Ο ειδικός εισαγγελέας τον απομάκρυνε όταν αποκαλύφθηκαν τα μηνύματα αυτά, από τον γενικό επιθεωρητή του υπουργείου Δικαιοσύνης. Του έχουν ανατεθεί καθήκοντα σε άλλο τμήμα. Ο Ροζενστάιν, καταθέτοντας στην Επιτροπή, είπε ότι δεν έχει διαπιστώσει να διαπράχθηκε κάποια απρέπεια από το γραφείο του Μιούλερ και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει λόγος για να απολυθεί ο ειδικός εισαγγελέας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Δημοκρατικοί, από την άλλη, υποβάθμισαν τα μηνύματα του πράκτορα, τονίζοντας ότι δεν αποτελούν απόδειξη προκατάληψης. “Ο Πίτερ Στροκ δεν είπε κάτι για τον Ντόναλντ Τραμπ που να μην το σκεφτόταν την ίδια περίοδο η πλειοψηφία των Αμερικανών”, σχολίασε ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζέρολντ Νάντλερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.