Με τιμές ήρωα ο Μαδούρο στην Κωνσταντινούπολη – Αποτυχία η Ισλαμική Συνεργασία που οργάνωσε ο Ερντογάν

Με τιμές ήρωα ο Μαδούρο στην Κωνσταντινούπολη – Αποτυχία η Ισλαμική Συνεργασία που οργάνωσε ο Ερντογάν

Δεν ήταν τελικά και τόσο πετυχημένη η έκτακτη σύγκλιση της Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη. Από τις 57 χώρες – μέλη εμφανίστηκαν μόνο οι 16 και ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο!

Ο Μαδούρο εμφανίστηκε ντυμένος στα μαύρα και βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη μετά από προσωπική πρόσκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Μαδούρο ήταν σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο καλεσμένος – έκπληξη του Ερντογάν.

Πριν αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη, ο Μαδούρο είπε ότι το ταξίδι έγινε για να αποφασισθούν όλα όσα πρέπει να γίνουν ως ένδειξη αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης που δέχεται επίθεση από μια ιμπεριαλιστική κυβέρνηση (εννοώντας τις ΗΠΑ).

Ερντογάν – Μαδούρο: Έρωτας με την πρώτη ματιά

Η Βενεζουέλα είναι μια από τις χώρες με την μεγαλύτερη διαφθορά στην Λατινική Αμερική. Ο Μαδούρο είναι καθημερινά αντιμέτωπος με διαδηλώσεις και προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατηθεί στην εξουσία. Πρόσφατα απαγόρευσε στην αντιπολίτευση να συμμετάσχει στις εκλογές.

Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που τον θαυμάζουν. Όπως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Και φυσικά οι «Ερντογανιστές».

Τα ΜΜΕ που στηρίζουν τον τούρκο Πρόεδρο (τα περισσότερα πλέον στην Τουρκία), πλέκουν το εγκώμιο του Μαδούρο και τον περιγράφουν ως έναν πατριώτη ηγέτη ο οποίος αντιστέκεται στην CIA και σε άλλους πράκτορες του ιμπεριαλισμού.

Τα κοινά που έχουν Ερντογάν και Μαδούρο είναι πολλά. Λαϊκιστές μέχρι κόκκαλο, πολωτικοί και αυταρχικοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρόβλημα με τους λαϊκιστές ηγέτες δεν είναι ότι αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό, αλλά ότι στοχοποιούν και ποινικοποιούν την δράση των πολιτικών τους αντιπάλων χαρακτηρίζοντάς τους ως πράκτορες του εχθρού, δηλαδή του ιμπεριαλισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.