Απασφάλισε η Τουρκία κατά των ΗΠΑ: «Εσείς υποστηρίζετε τρομοκράτες όχι εμείς»

Απασφάλισε η Τουρκία κατά των ΗΠΑ: «Εσείς υποστηρίζετε τρομοκράτες όχι εμείς»

Νέα μεγάλη κρίση στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ προκάλεσαν οι θέσεις του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου ότι η Τουρκία και το Κατάρ παρέχουν στήριξη στους εξτρεμιστές μουσουλμάνους.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση-«φωτιά» με τα προειδοποιητικά λόγια ότι «εξακολουθούμε ακόμα να σας θεωρούμε φίλους και σύμμαχους, αλλά…», ενώ ουσιαστικά επιστρέφει την κατηγορία στις ΗΠΑ: «Εσείς υποστηρίζετε τρομοκράτες, όχι εμείς»…

Κατά τα άλλα είναι «σύμμαχοι»…

Σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ χαρακτηρίζονται αβάσιμοι και απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί του X. Ρ. Μακμάστερ και επισημαίνεται ότι ο στρατηγός είναι στην «καλύτερη θέση» ώστε να γνωρίζει πολύ καλά «την αδιάκοπη μάχη της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας και του ριζοσπαστισμού σε όλες τις μορφές και εκφάνσεις του».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Με λύπη μαθεύτηκε ότι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Χ. Ρ. Μακμάστερ, στην ομιλία που έκανε στις 12 Δεκεμβρίου σε συνέδριο μιας δεξαμενής σκέψης στην Ουάσιγκτον, εκφράστηκε κατά της χώρας μας και της κυβέρνησής μας.

Οι άσχετοι με την πραγματικότητα ισχυρισμοί του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας ΜακΜάστερ ο οποίος λόγω του αξιώματός του πρέπει να ξέρει καλύτερα από όλους τον αγώνα που δίνει η χώρα μας κατά της τρομοκρατίας και του ριζοσπαστισμού, προκαλούν έκπληξη, είναι αβάσιμοι και απαράδεκτοι

Αναμένουμε από τις ΗΠΑ που εξακολουθούμε ακόμα να θεωρούμε φίλη και σύμμαχο να πάψουν να υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η YPG (βραχίονας της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK) και να παράσχουν πιο συγκεκριμένη και αποτελεσματική υποστήριξη στον αγώνα που δίνει η χώρα μας σε συμφωνία με τις παραδοσιακές συμμαχικές μας σχέσεις και με την διεθνή νομιμότητα κατά της τρομοκρατίας και του ριζοσπαστισμού» καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η ομιλία που προκάλεσε την οργή της Αγκυρας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι ο στρατηγός ΜακΜάστερ στην ομιλία κατονόμασε το Κατάρ και την Τουρκία ως τους «νέους υποστηρικτές των εξτρεμιστών μουσουλμάνων» και προανήγγειλε πως στο εξής θα κατατάσσονται μεταξύ των τριών πρώτων θέσεων της λίστας εξωτερικών κινδύνων για τις ΗΠΑ, που πλέον διαμορφώνεται με τη Ρωσία και την Κίνα στην πρώτη θέση, το Ιράν και τη Β. Κορέα στη δεύτερη και το Κατάρ και την Τουρκία στην τρίτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.