ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Γερμανία: Το SPD θα συνομιλήσει με τη Μέρκελ για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Γερμανία: Το SPD θα συνομιλήσει με τη Μέρκελ για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Την απόφαση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) να συμμετάσχει σε διερευνητικές συνομιλίες με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) για τη συγκρότηση «μεγάλου» συνασπισμού ανακοίνωσε ο αρχηγός του SPD Μάρτιν Σουλτς.

Τα κόμματα θα πραγματοποιήσουν την επόμενη Τετάρτη συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών και επικεφαλής Κοινοβουλευτικών Ομάδων, προκειμένου να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών. Σύμφωνα με τον κ. Σουλτς, οι διερευνητικές συνομιλίες θα ξεκινήσουν αρχές Ιανουαρίου και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες.

Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Συνέδριο του SPD προκειμένου να αποφασιστεί η έναρξη των προγραμματικών διαπραγματεύσεων. Το Συνέδριο θα μπορούσε να οριστεί για τις 14 Ιανουαρίου, δήλωσε ο κ. Σουλτς και υπενθύμισε ότι οι διερευνητικές συνομιλίες δεν ισοδυναμούν με προγραμματικές διαπραγματεύσεις. «Παραμένει ανοιχτό το αν οι συνομιλίες θα οδηγήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης. Θέλουμε μια διαφορετική κουλτούρα διακυβέρνησης. Δεν θα υπάρξει συνέχεια όπως μέχρι τώρα», δήλωσε ο αρχηγός του SPD.

Η ηγεσία των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) νωρίτερα δέχθηκε τη σύσταση του αρχηγού του κόμματος Μάρτιν Σουλτς να αρχίσουν διερευνητικές συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως δήλωσε η Αντρέα Νάλες, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του SPD, το κόμμα της θα πάει «στις διερευνητικές συζητήσεις ανοικτό και θα συμμετάσχουμε εποικοδομητικά. Θέλουμε να συζητήσουμε για πολιτική η οποία να κάνει τη ζωή των πολιτών καλύτερη. Το θέμα είναι η συνοχή τόσο στην Γερμανία όσο και στην Ευρώπη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.