Αυστρία: Συντηρητικοί και εθνικιστές συμφώνησαν για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Αυστρία: Συντηρητικοί και εθνικιστές συμφώνησαν για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Οι συντηρητικοί της Αυστρίας υπό τον Σεμπάστιαν Κουρτς κατέληξαν σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με το αντιμεταναστευτικό Κόμμα των Ελευθέρων, έγινε σήμερα γνωστό από μια προσκείμενη πηγή.

Η συμφωνία, στον απόηχο των βουλευτικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου, έχει ως αποτέλεσμα το Κόμμα των Ελευθέρων να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία.

Ένα πρόσωπο προσκείμενο στις συνομιλίες επιβεβαίωσε ότι μια συμφωνία επιτεύχθηκε λίγο αφότου το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA μεταδώσει την είδηση.

Λίγη ώρα αργότερα, ο ηγέτης του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς επιβεβαίωσε ότι επιτεύχθηκε σήμερα συμφωνία με το εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων του Χάιντς Κρίστιαν Στράχε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μπορούμε να σας ενημερώσουμε ότι επιτεύχθηκε μια συμφωνία τιρκουάζ- μπλε χρώματος» επισήμανε ο Κουρτς σε δημοσιογράφους αναφερόμενος στα χρώματα των δύο κομμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.