Στα… 6 δισ. δολάρια η εγγύηση για την απελευθέρωση του πρίγκιπα αλ-Ουαλίντ

Στα… 6 δισ. δολάρια η εγγύηση για την απελευθέρωση του πρίγκιπα αλ-Ουαλίντ

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας όρισαν σήμερα ως εγγύηση για την απελευθέρωση του κρατούμενου Πρίγκιπα αλ – Ουαλίντ Ταλάλ στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για την υψηλότερη εγγύηση που έχει οριστεί ποτέ στη χώρα για την απελευθέρωση κρατουμένου.

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για συμμετοχή σε κύκλωμα διαφθοράς.

Ο Πρίγκιπας αλ – Ουαλίντ μπιν Ταλάλ είναι ο 57ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου με την περιουσία του σύμφωνα με την Wall Street Journal να υπολογίζεται σε 18 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι περισσότεροι από τους πρίγκιπες που κρατήθηκαν στο ξενοδοχείο Ritz, στο Ριάντ, μετά τη σύλληψή τους, το Νοέμβριο, έχουν ήδη καταβάλει μεγάλα ποσά για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή τους.

Δεκάδες διάσημες προσωπικότητες της χώρας, ανάμεσα στους οποίους, πρίγκιπες, υπουργοί και μεγιστάνες, εξακολουθούν να κρατούνται στο Ritz, που έχει μετατραπεί σε φυλακή πολυτέλειας, στη μεγαλύτερη επιχείρηση εναντίον της ελίτ του βασιλείου στην πρόσφατη ιστορία του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περίπου 320 άτομα κλήθηκαν για ανάκριση και τώρα κρατούνται 159 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους συμφώνησαν σε «διακανονισμό» ή παρέδωσαν «μαύρα» κέρδη στο δημόσιο ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Σέιχ Σαούντ Αλ Μόχαμπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.