ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Μέγας Μουφτής της Αιγύπτου εξέδωσε διάταγμα για να απαγορεύσει το bitcoin

Ο Μέγας Μουφτής της Αιγύπτου εξέδωσε διάταγμα για να απαγορεύσει το bitcoin

Ο Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου δεν είναι ο πρώτος μουσουλμάνος κληρικός που επικρίνει το κρυπτονόμισμα, το οποίο έχει αυξηθεί στα ύψη κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.Ο Μέγας Μουφτής της Αιγύπτου εξέδωσε επίσημη fatwa, απαγορεύοντας το bitcoin, του οποίου η αξία αυξήθηκε πάνω από το όριο των 20.000 δολαρίων, το Δεκέμβριο. Το εμπόριο με κρυπτονομίσματα είναι παρόμοιο με το τζόγο, το οποίο απαγορεύεται στο Ισλάμ, είπε.

Η fatwa, (θρησκευτικό διάταγμα, το οποίο μπορεί να μην αποτελεί απαραίτητα δεσμευτικό νόμο), εκδόθηκε μετά από διαβουλεύσεις με διάφορους οικονομικούς εμπειρογνώμονες, δήλωσε τη Δευτέρα, ο Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου, Shawki Allam, όπως ανέφερε η εφημερίδα Ahram. Τα νόμιμα όργανα της Αιγύπτου δεν θεωρούν αποδεκτό ότι θα διαπραγματεύονται με ένα εικονικό νόμισμα, όπως το bitcoin, και η χρήση των κρυπτονομισμάτων «προσκρούει στην εξουσία του κράτους για τη διατήρηση της ανταλλαγής νομισμάτων».

Ο μουφτής συνέκρινε την εμπορική ανταλλαγή κρυπτονομίσματος με το τζόγο, το οποίο απαγορεύεται στο Ισλάμ «λόγω της άμεσης ευθύνης του στην οικονομική καταστροφή των ατόμων». Ο κληρικός είπε ότι το bitcoin θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη νομική ασφάλεια των εμπόρων και να οδηγήσει σε «ευκολία στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και το λαθρεμπόριο». Η δήλωση του Allam ήρθε καθώς η αξία του bitcoin συνεχίζει να κυμαίνεται απρόβλεπτα. Από τις 3 Ιανουαρίου, η τιμή του ανέρχεται στα 15.000 δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου δεν είναι ο πρώτος μουσουλμάνος κληρικός που επικρίνει το κρυπτονόμισμα, το οποίο έχει αυξηθεί στα ύψη κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Το Δεκέμβριο, ο δημοφιλής Σαουδάραβας κληρικός, Ασσίμ Αλ-Χάκεμ έκρινε ότι τα ψηφιακά νομίσματα απαγορεύονται βάσει του ισλαμικού νόμου επειδή είναι “διφορούμενα”. «Γνωρίζουμε ότι το bitcoin παραμένει ανώνυμο όταν κάποιος ασχολείται με αυτό… πράγμα που σημαίνει ότι είναι μια ανοικτή πόρτα για ξέπλυμα χρημάτων, εισόδημα από ναρκωτικά και χρήματα Χαράμ [απαγορευμένα]», είχε δηλώσει τότε ο Χακίμ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.