ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Β.Πούτιν κάνει τον σταυρό του και βουτάει στα παγωμένα νερά την ημέρα των Θεοφανείων (βίντεο, εικόνες)

Ο Β.Πούτιν κάνει τον σταυρό του και βουτάει στα παγωμένα νερά την ημέρα των Θεοφανείων (βίντεο, εικόνες)

Είναι γνωστό ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν μετά την πτώση του κομμουνισμού στην Ρωσία δεν κρύβει ούτε στιγμή την λατρεία για την θρησκεία της μητέρας του, την Ορθοδοξία και γιόρτασε με τον πιο ενδεικτικό τρόπο την μεγαλύτερη γιορτή της τα Θεοφάνεια βουτώντας εν μέσω ψύχους στα παγωμένα νερά.

Τα Θεοφάνεια γιορτάστηκαν στην Ρωσία την Πέμπτη, καθώς στη Ρωσία όπως και στην Σερβία, ισχύει το παλαιό ημερολόγιο και όλες οι γιορτές μετατίθενται 13 ημέρες αργότερα απ’οτι στην Ελλάδα.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόλμησε και έκανε βουτιά στα νερά της λίμνης Σέλινγκερ, βόρεια της Μόσχας, αφού πρώτα έκανε το σταυρό του αψηφώντας το ψύχος και το κρύο και δεν δίστασε ούτε στιγμή να μπει στους πάγους της λίμνης.

Για να γίνει κατανοητό το ψύχος που αντιμετώπισε κατέφθασε στο σημείο «βουτιάς» φορώντας γούνινο παλτό και μπότες. Ακόμα και η συνοδεία του είναι ντυμένη αναλόγως.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατέβηκε τα σκαλιά της ειδικής πλατφόρμας που είχε στηθεί, έκανε δύο βήματα, έκανε το σταυρό του, βούτηξε λίγο ακόμα περισσότερο στο νερό και στη συνέχεια βγήκε χωρίς να φανερώσει την παραμικρή ενόχλησή του από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Πράγμα που δείχνει ότι διαθέτει άριστη φυσική κατάσταση.

Με την κίνηση του αυτή, ανήμερα των Θεοφανείων επέδειξε για άλλη μια φορά ότι για την μετακομμουνιστική ρωσική πολιτική κατάσταση η Ορθοδοξία δεν είναι μια υποχρέωση αλλά «όπλο» ενάντια στους εχθρούς της Ρωσίας και σημείο ενότητας του ρωσικού λαού ενάντια σε όσους επιβουλεύονται την ευημερία του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=19&v=eVITK1zjkYI

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.