ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

ΗΠΑ: Σήμερα κρίνεται στη Γερουσία η χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους

ΗΠΑ: Σήμερα κρίνεται στη Γερουσία η χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους

Η αμερικανική Γερουσία θα συνεδριάσει σήμερα προκειμένου να αποφασίσει αν θα ενισχύσει οικονομικά το ομοσπονδιακό κράτος, την ίδια στιγμή που πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες προχώρησαν σε αναστολή λειτουργίας.

Η ασυμφωνία Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών γερουσιαστών στο νομοσχέδιο που θα επέτρεπε τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ως τις 16 Φεβρουαρίου είχε ως αποτέλεσμα το λεγόμενο «shutdown» πριν από δύο 24ωρα, δηλαδή την αναστολή κάποιων λειτουργιών ορισμένων κρατικών υπηρεσιών. Kατά τη σημερινή συνεδρίαση, δεν αναμένεται να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα,σύμφωνα με τον ηγέτη των Δημοκρατικών, Τσακ Σάμερ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN, από τη διακοπή εργασιών στο αμερικανικό Δημόσιο αναμένεται να επηρεαστούν τουλάχιστον 850 χιλιάδες εργαζόμενοι στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι οποίοι δεν βρίσκονται σε κρίσιμες θέσεις, βγαίνουν σε υποχρεωτική άδεια, άνευ αποδοχών.

Οι στρατιωτικοί παραμένουν σε υπηρεσία, αλλά αν η κατάσταση επεκταθεί τον Φεβρουάριο, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα λάβουν ούτε αυτοί τον μισθό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το 2013 η αμερικανική κυβέρνηση είχε έρθει αντιμέτωπη με παρόμοιο περιστατικό, με το ομοσπονδιακό κράτος να παραμένει στον… αέρα για 16 μέρες. Τότε το Κογκρέσο είχε ψηφίσει την καταβολή των μισθών των ομοσπονδιακών υπαλλήλων αναδρομικά, κάτι που αναμένεται να κάνει και η τωρινή κυβέρνηση. Ωστόσο 800.000 εργαζόμενοι σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες έλαβαν αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών.

Ο πρόεδρος της Γερουσίας, Μιτς Μακ Κόνελ δήλωσε ότι η Γερουσία θα ψηφίσει σήμερα ένα νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, εκτός εάν οι Δημοκρατικοί συμφωνήσουν να ψηφίσουν νωρίτερα το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους.

«Θα επιστρέψουμε ξανά σε αυτό σήμερα και για όσο διάστημα χρειαστεί για να ψηφίσουν οι Δημοκρατικοί μια νομοθεσία που θα ανοίξει εκ νέου την κυβέρνηση», δήλωσε ο Μακ Κόνελ, όπως αναφέρει το Reuters.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι, οι Ρεπουμπλικάνοι δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες ψήφους για το νομοσχέδιο που προέβλεπε την χρηματοδότηση του, με τους Δημοκρατικούς να επιμένουν πως θα το ψηφίσουν μόνο σε περίπτωση που αποφασιστεί παράταση για το πρόγραμμα Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA), που αφορά παιδιά μεταναστών και προσφύγων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.