ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυστρία: Συνεχίζεται η κόντρα της Ισραηλιτικής Κοινότητας με το Κόμμα των Ελευθέρων

Αυστρία: Συνεχίζεται η κόντρα της Ισραηλιτικής Κοινότητας με το Κόμμα των Ελευθέρων

Την πρόσφατη απόφαση της Ισραηλιτικής Θρησκευτικής Κοινότητας Βιέννης, να απέχει εκδηλώσεων για το Ολοκαύτωμα, στις οποίες συμμετέχει το συγκυβερνών στην Αυστρία – με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς – δεξιό Κόμμα των Ελευθέρων και να εξακολουθήσει να μην διατηρεί επαφές με το συγκεκριμένο κόμμα, επανέλαβε σε συνέντευξή του στην δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία ο πρόεδρος της Κοινότητας των Εβραίων της Αυστρίας, Όσκαρ Ντόιτς.

Ο ίδιος αιτιολόγησε την απόφαση, τονίζοντας πως κατά κανένα τρόπο δεν μπορεί να πιστέψει “την ξαφνική αλλαγή” του κόμματος αυτού απέναντι στους Εβραίους, έπειτα από ολόκληρες δεκαετίες αντισημιτικών περιστατικών.

«Δεν έχουμε πόλεμο με το Κόμμα των Ελευθέρων και ως εκ τούτου δεν πρέπει να έχουμε και ειρήνη με το Κόμμα των Ελευθέρων. Απλά δεν πρέπει να έχουμε να κάνουμε τίποτε με το Κόμμα των Ελευθέρων», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει κανείς να παρατηρεί το πώς μία μεγάλη υπεύθυνη ομάδα συμπεριφέρεται σε ένα μακρύ χρονικό διάστημα, και εδώ έχει κανείς πάντα να κάνει με το γεγονός ότι αξιωματούχοι των Ελευθέρων συνέχεια εκφράζονται αντισημιτικά, και αυτό εξακολουθούν να κάνουν μέχρι σήμερα.

Αυτό, κατά την άποψή του, «είναι συστηματικό, γίνεται σίγουρα εσκεμμένα».

Σε σχέση με την Επιτροπή Ιστορικών που συστήθηκε από το Κόμμα των Ελευθέρων για την εξέταση της ιστορίας του κόμματος, δεν αναμένει και πολλά , καθώς αυτή δεν πρόκειται να λειτουργήσει και δεν θα έχει καμία ευκαιρία να λειτουργήσει, ανέφερε ο Όσκαρ Ντόιτς, χαρακτηρίζοντας τον αντισημιτισμό ως «καρκίνωμα», ανεξάρτητα από ποια πλευρά προέρχεται, το οποίο πρέπει να αφαιρεθεί.

Πάντως το Κόμμα των Ελευθέρων προβάλει ιδιαίτερα τις επαφές που έχουν στελέχη του με υψηλόβαθμους Ισραηλινούς αξιωματούχους, τόσο στο Ισραήλ όσο και στη Βιέννη, ενώ ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές τις επαφές οι Ελεύθεροι είχαν δώσει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του υποψηφίου του κόμματος για τις αυστριακές προεδρικές εκλογές το 2016, του Νόρμπερτ Χόφερ, υπουργού Υποδομών στην νέα αυστριακή κυβέρνηση.

Όπως σημειώνονταν στην σχετική ανακοίνωση οι Εβραίοι της Αυστρίας, η απόφαση της διοικούσας επιτροπής της Κοινότητας, για απόρριψη του Κόμματος των Ελευθέρων, οφείλεται στο γεγονός ότι, μεταξύ άλλων, οι ομάδες των παγγερμανιστικών αδελφοτήτων εντός του κόμματος αυτού, ήταν οι πρωτεργάτες του αντισημιτισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτή η απόφαση της διοικούσας επιτροπής στηρίζεται, μεταξύ άλλων, σε παρόμοιες αποφάσεις της Εβραϊκής Κοινότητας Γερμανίας, του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου και από επίσημους εκπροσώπους του κράτους του Ισραήλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.