ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι ΗΠΑ κάλεσαν τον Ε. Ράμα να αποφεύγει την «απρόσεχτη ρητορική» για τις δηλώσεις περί κοινού πρωθυπουργού με Κόσοβο

Οι ΗΠΑ κάλεσαν τον Ε. Ράμα να αποφεύγει την «απρόσεχτη ρητορική» για τις δηλώσεις  περί κοινού πρωθυπουργού με Κόσοβο

Οι ΗΠΑ απευθυνόμενες στην πρόταση του Έντι Ράμα για κοινό πρόεδρο και ενιαία πολιτική ασφάλειας για τη Αλβανία και το Κόσοβο, τον κάλεσαν να αποφεύγει την «απρόσεχτη ρητορική».

«Το Κόσοβο κι η Αλβανία θα έχουν μια ενιαία εξωτερική πολιτική κι όχι μόνον τις ίδιες πρεσβείες και διπλωματικές αντιπροσωπείες. Γιατί να μην έχουν κι έναν πρόεδρο, ένα σύμβολο της εθνικής ενότητας και μια ενιαία πολιτική εθνικής ασφάλειας», είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός μιλώντας στην εορταστική συνεδρίαση της βουλής του Κοσόβου για την επέτειο των δέκα ετών από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας.
Άμεση ήταν η αντίδραση της αμερικανικής πρεσβείας στα Τίρανα που εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τα σχόλια του Ράμα: «Η απρόσεχτη ρητορική που υπαινίσσεται την ενοποίηση δεν βοηθά και βλάπτει τις σχέσεις τη Αλβανίας με τους γείτονές της. Καλούμε όλους τους ηγέτες να είναι καλοί γείτονες και να εγκαταλείψουν τη διχαστική ρητορική του παρελθόντος», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

https://twitter.com/USEmbassyTirana/status/966353776453013505

Ο Ράμα υποστήριξε αργότερα ότι τα λόγια του απομονώθηκαν από τα συμφραζόμενα, αλλά η Σερβία τον κατηγόρησε ότι επιδιώκει να δημιουργήσει μια «Μεγάλη Αλβανία», ενώ η ΕΕ είπε ότι σχόλια του Αλβανού πρωθυπουργού, που μπορεί να εκληφθούν ως ανάμειξη σε άλλες χώρες «δεν βοηθούν την κατάσταση».

«Σχόλια που μπορεί να εκληφθούν ως πολιτική ανάμειξη σε γειτονικές χώρες δεν βοηθούν στην οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας», τόνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Κάθριν Ρέι καλώντας τα Τίρανα να εστιάσουν στις μεταρρυθμίσεις τους για την ένταξη στην ΕΕ. Ενώ πρόσθεσε ότι η ΕΕ υποστηρίζει τη «συμφιλίωση και την περιφερειακή συνεργασία» στα Δυτικά Βαλκάνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.