ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρεξ Τίλερσον: Μέσα σε μία εβδομάδα έχασε τον πατέρα του και καθαιρέθηκε από το State Department

Ρεξ Τίλερσον: Μέσα σε μία εβδομάδα έχασε τον πατέρα του και καθαιρέθηκε από το State Department

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Exxon Mobil εδώ και λίγες ώρες αποτελεί παρελθόν από τον θώκο του αμερικανικού State Department.

Ήταν 2 τα ξημερώματα της 9ης Μαρτίου, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ξύπνησε με ένα τηλεφώνημα τον -τέως, πλέον- υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος ξεκουραζόταν σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ήθελε να ειδοποιήσει τον Τίλερσον ότι αποφάσισε -αιφνιδιαστικά και χωρίς ουσιαστικά να συμβουλευτεί τον κορυφαίο διπλωμάτη του- πως επιθυμεί να συναντήσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ήταν ο πρώτος “καλός” ύπνος για τον Τίλερσον ύστερα από αρκετές ημέρες. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα απεβίωσε ο πατέρας του, και είχε ζητήσει διήμερη άδεια, προκειμένου να τον κηδέψει.

Προτού καλά-καλά συνέλθει από την απώλεια, ο Τίλερσον είχε να αντιμετωπίσει μια νέα πρόκληση: στο πρώτο του ταξίδι στην Αφρική ως υπουργός των ΗΠΑ και αρκετές ώρες νωρίτερα στη ζώνη ώρας από αυτήν της Αμερικής, ο Τίλερσον έπρεπε να επιδοθεί σε δεκάδες τηλεφωνήματα με ξένους ηγέτες, προκειμένου να τους ενημερώσει ότι πράγματι ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να “τινάξει στον αέρα” δεκαετίες αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, για χάριν ίσως της πιο ιστορικής “χειραψίας” μεταξύ προέδρου των ΗΠΑ και ξένου ομόλογου του, ήδη από την εποχή που ο Ρίτσαρντ Νίξον επισκέφθηκε την Κίνα.

“Κοιμήθηκα γύρω στις τέσσερις ώρες μέσα σε τρεις μέρες εξαιτίας των όσων συνέβαιναν” δήλωσε ο Τίλερσον, εμφανώς εξουθενωμένος, επιστρέφοντας από τη Νιγηρία. Επιπλέον, ταλαιπωρούνταν από ενοχλήσεις στο στομάχι και έπρεπε να γυρίσει στις ΗΠΑ μία ημέρα νωρίτερα, προκειμένου να κάνει τις προετοιμασίες για τη συνάντηση με τη Βόρεια Κορέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιστρέφοντας στην Αμερική ήρθε φυσικά αντιμέτωπος με το περίφημο Tweet του Αμερικανού προέδρου, μέσω του οποίου γνωστοποιήθηκε η απόλυσή του. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Τίλερσον που ακολούθησε: “Ανυπομονώ να ξεκουραστώ”…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.