ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρωσία: Ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές

Ρωσία: Ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές

«Αυλαία» σήμερα στην προεκλογική εκστρατεία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ρωσίας. Για ένα μήνα, οπότε και ήταν σε ισχύ, οι υποψήφιοι ανέπτυξαν το πρόγραμμά τους και επικοινώνησαν με τους πολίτες, κυρίως μέσω τηλεόρασης.

Στη Ρωσία, δεν υπάρχει κεντρικό debate. Ωστόσο, σχεδόν καθημερινά, τα τηλεοπτικά δίκτυα πραγματοποιούν συνεχώς αναμετρήσεις με όλους τους υποψηφίους, ενώ κάθε φορά υπάρχει διαφορετική θεματολογία.

Οι υποψήφιοι μετείχαν είτε αυτοπροσώπως είτε δι’ αντιπροσώπου, όταν βρίσκονταν σε περιοδεία. Ο χρόνος κάθε υποψηφίου στις τηλεοπτικές συζητήσεις ήταν μεν ορισμένος, αλλά οι ομιλητές είχαν δυνατότητα να διαλέγονται και να αντιπαρατίθενται μεταξύ τους, δίνοντας πιο «ζωντανό» τόνο στη συζήτηση. Ο νυν πρόεδρος της Ρωσίας δεν μετείχε σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις.

Δεν έλειψαν τα «παρατράγουδα»

Από την προεκλογική φιέστα δεν έλειψαν και τα «παρατράγουδα», με πιο έντονο αυτό που έγινε ανάμεσα στον εκκεντρικό πολιτικό Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι και τη νεαρή υποψήφια Ξένια Σομπτσάκ.

Κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης, η Σομπτσάκ έριξε ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο του Ζιρινόφσκι, που εξαπέλυσε κατηγορίες εις βάρος της. Η αντίδραση του βετεράνου πολιτικού; Με τη χρήση χυδαίων εκφράσεων την έστειλε να πάει στον «παιδικό σταθμό» και να μην «χώνεται σε γεωπολιτικά πράγματα που είναι για σκληρούς άνδρες» υπονοώντας τον εαυτό του.

Yψηλά ποσοστά συγκεντρώνει o B. Πούτιν

Πάντως, λόγω και των καιρικών συνθηκών, στη Ρωσία δεν γίνονται ανοικτές προεκλογικές συγκεντρώσεις. Άλλωστε, κάτι τέτοιο δεν είναι και στην ψυχοσύνθεση των Ρώσων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση ήταν αυτή του Βλαντίμιρ Πούτιν που έγινε στο τεράστιο στάδιο Λουζνικί (το παλιό στάδιο Λένιν όπου έγιναν οι Ολυμπιακοί το 1980), με 130 χιλιάδες ανθρώπους. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να λάβει ποσοστό 57-70%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.