Κανείς δυτικός ηγέτης δεν τηλεφώνησε στον Β.Πούτιν: Έχουν «σκάσει» που θα τον αντιμετωπίσουν για 6 ακόμη χρόνια

Κανείς δυτικός ηγέτης δεν τηλεφώνησε στον Β.Πούτιν: Έχουν «σκάσει» που θα τον αντιμετωπίσουν για 6 ακόμη χρόνια

Στην Δύση δεν μπορούν να χωνέψουν την εκτίμηση του ρωσικού λαού απέναντι στον Β.Πούτιν και την επανεκλογή του με ποσοστό άνω του 76% στην ρωσική προεδρία.

Ηγέτες χωρών έχουν ήδη αρχίσει να συγχαίρουν τον Βλάντιμιρ Πούτιν για την επανεκλογή του, για έξι χρόνια, στο ύπατο αξίωμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ωστόσο κανείς από τους ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων της Δύσης δεν έχει προβεί σε δηλώσεις ή άμεση τηλεφωνική επαφή με τον πρόεδρο της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ είπε πως η εταιρική σχέση της χώρας του με τη Ρωσία βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο της ιστορίας των διμερών σχέσεων, συγχαίροντας τον Ρώσο ομόλογό του για την επανεκλογή του.

Ο κ. Πούτιν έλαβε περισσότερο από 76% των ψήφων, εκλεγόμενος με άνεση από τον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ήδη εξέφρασε τη βούληση του για αλλαγές στην κυβέρνηση, μεταξύ άλλων και σε ό,τι αφορά τη θέση του πρωθυπουργού.

Ο τέως πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ βρίσκεται στη θέση του πρωθυπουργού, αλλά και του αρχηγού του κυβερνώντος δεξιού κόμματος της «Ενωμένης Ρωσίας» από το 2012.

Τον αρχηγό του ρωσικού κράτους έχουν μέχρι στιγμής συγχαρεί για την επανεκλογή του οι ηγέτες του Καζακστάν, της Βενεζουέλας, της Βολιβίας και της Κούβας, χωρών που δεν ανήκουν στις δυτικές χώρες

Η πρώτη αντίδραση από τη Δύση ήρθε από τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, ο οποίος, προσερχόμενος σε συνάντηση των 28 υπουργών Εξωτερικών των χωρών – μελών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, αμφισβήτησε το αδιάβλητο των εκλογών, χαρακτήρισε τη Ρωσία «δύσκολο εταίρο», ωστόσο σημείωσε: «Θέλουμε να κρατήσουμε ανοικτούς τους διαύλους διαλόγου».

Δε μας είπε βέβαια ο κύριος Γερμανός ΥΠΕΞ ποιος κατά την γνώμη του έπρεπε να κερδίσει τις ρωσικές εκλόγές. Πίστευε δηλαδή ότι ο Β.Πούτιν δεν πέρναγε χαλαρά το 50% που χρειάζονταν για να κερδίσει την προεδρία; Πλάκα μας κανουν;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι, από την άλλη πλευρά, εστίασε στην υπόθεση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σκριπάλ και τη δηλητηρίασή του, την οποία χαρακτήρισε «απολύτως απαράδεκτη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.