Έρευνα στις ΗΠΑ κατά Τουρκίας για την αγορά των S-400 από την Ρωσία! – Στριμώχνεται η Άγκυρα

Έρευνα στις ΗΠΑ κατά Τουρκίας για την αγορά των S-400 από την Ρωσία! – Στριμώχνεται η Άγκυρα

Ξεκίνησε η έρευνα στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνα κατα της Τουρκίας για την αγορα των S-400 μετα απο το αίτημα των ένδεκα Δημοκρατικών γερουσιαστών οι οποίοι και απέστειλαν επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ζητώντας να αποσαφηνιστεί εάν η πώληση των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων σε διάφορες χώρες συνεπάγεται την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ εναντίον τους.

Εν ολίγοις στριμώχνεται η Άγκυρα ενώ την επιστολή δημοσίευσε ο αξιωματούχος της Ανώτατης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Ρόμπερτ Μεντέζ, που ηγήθηκε της ομάδας των συναδέλφων του και απευθύνεται στον πρώτο αναπληρωτή γραμματέα των ΗΠΑ, Τζον Σάλιβαν, προϊστάμενο του τμήματος εξωτερικής πολιτικής μετά τη παραίτηση του Ρεξ Τίλερσον από τη θέση αυτή.

«Σας ζητούμε πληροφορίες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και ορισμένων κρατών, που αναφέρθηκαν πωλήσεις συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 από τη ρωσική κυβέρνηση, καθώς και κατά πόσον οι συναλλαγές αυτές θα πρέπει να συνεπάγονται την επιβολή υποχρεωτικών κυρώσεων στο πλαίσιο του νόμου CAATSA (ο νόμος αυτός έχει ψηφιστεί προς αντιμετώπιση αντιπάλων των ΗΠΑ μέσω κυρώσεων)».

Οι νομοθέτες αναφέρονται στις ρωσικές διαπραγματεύσεις σε μια σειρά από χώρες όπως η Κίνα, η Τουρκία, η Ινδία, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και «οποιαδήποτε άλλη χώρα».

Βέβαια το ελληνικό ενδιαφέρον εδώ είναι η Τουρκία.

Επιπλέον, η Γερουσία θέλει να μάθει για τις διπλωματικές προσπάθειες της Ουάσιγκτον ώστε να εμποδίσει την πώληση των S-400.

Οι γερουσιαστές πάντως εισηγούνται ότι οι συμφωνίες αυτές θα πρέπει να υπόκεινται σε κυρώσεις σύμφωνα με τον CAATSA.

Ο νόμος αυτός, μεταξύ των άλλων, προβλέπει τη θέσπιση περιοριστικών μέτρων σε σχέση με τις τρίτες χώρες για συνεργασία σε ένα σημαντικό ποσοστό στους τομείς της Άμυνας και Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανάλογα με το πόσο επηρεάζουν την αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Φυσικά το δια ταύτα σε όλα αυτά για την Ελλάδα είναι η επικείμενη παράδοση των F-35 στην ΤΗΚ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.