ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Βέλη» Ραούλ Κάστρο προς Τραμπ με φόντο την εξωτερική πολιτική

«Βέλη» Ραούλ Κάστρο προς Τραμπ με φόντο την εξωτερική πολιτική

Στο στόχαστρο του απερχόμενου προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο βρέθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Να τονίσουμε, πως ο Κάστρο θα αποχωρήσει από την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος σε 3 χρόνια, το 2021.

Με επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να παραδώσει τα ηνία της χώρας του στον Μιγκέλ Ντίαζ- Κανέλ ο απερχόμενος πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο.

Ο Κάστρο τόνισε ότι η εξωτερική πολιτική του Αμερικανού προέδρου είναι «νεο-αποικιοκρατική» και τιμωρεί αδίκως εμπορικούς εταίρους όπως η Κίνα και η Ευρώπη. Επίσης, ανέφερε, επιδιώκει να απομονώσει την Κούβα και τους συμμάχους της.

Ο Κουβανός ηγέτης σημείωσε ότι η έλευση του Τραμπ στο Λευκό Οίκο ανέτρεψε τις σχέσεις Αβάνας-Ουάσινγκτον, που διακρίνονται πλέον από έναν επιθετικό κι απειλητικό τόνο.

Διαφορετική ήταν η προσέγγισή του για τη Ρωσία, με τον Κάστρο να επισημαίνει ότι οι διμερείς σχέσεις αναπτύσσονται σε κάθε επίπεδο.

Ναι στις μεταρρυθμίσεις

Στον τομέα της οικονομίας, ο απερχόμενος πρόεδρος επανέλαβε ότι τάσσεται υπέρ της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων στην σοσιαλιστική οικονομία, αλλά επισήμανε ότι το σχέδιο να ενώσει τα δύο νομίσματα της χώρας προκαλεί «πονοκέφαλο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, ο 86χρονος Κάστρο επιβεβαίωσε ότι θα αποσυρθεί από την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματός το 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.