ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ντ. Τραμπ: «Το Μεξικό θα πρέπει να σταματήσει την είσοδο μεταναστών στις ΗΠΑ για να προχωρήσει η συμφωνία της NAFTA»

Ντ. Τραμπ: «Το Μεξικό θα πρέπει να σταματήσει την είσοδο μεταναστών στις ΗΠΑ για να προχωρήσει η συμφωνία της NAFTA»

Το συσχετισμό ανάμεσα στη νέα εμπορική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου NAFTA με την εισροή Μεξικανών παράνομων μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες έκανε σήμερα (23/04) ο Ντόναλντ Τράμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος έθεσε ως προϋπόθεση τη διακοπή προσέλευσης μεταναστών, ώστε να προχωρήσει ομαλά η καινούρια συμφωνία.

«Το Μεξικό, οι μεταναστευτικοί νόμοι του οποίου είναι πολύ σκληροί, θα πρέπει να σταματήσει τους ανθρώπους που περνούν από το Μεξικό με προορισμό τις ΗΠΑ. Μπορεί να το θέσουμε ως όρο για τη νέα συμφωνία της NAFTA» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter. «Η χώρα μας δεν μπορεί να δεχτεί αυτό που συμβαίνει», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε διατυπώσει την ίδια απειλή και όταν έγινε γνωστό ότι ένα «καραβάνι» μεταναστών από χώρες της κεντρικής Αμερικής διέσχιζε το Μεξικό για να φτάσει στις ΗΠΑ. «Πρέπει να σταματήσουν τη μεγάλη ροή ναρκωτικών και ανθρώπων, διαφορετικά θα σταματήσω την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά» ανέφερε την 1η Απριλίου.

Ωστόσο, ο έλεγχος της μετανάστευσης δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες διαπραγματεύσεις για τη NAFTA. Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Λουίς Βιδεγαράι χαρακτήρισε «απαράδεκτο» να συνδεθεί η επαναδιαπραγμάτευση της συνθήκης με θέματα που δεν έχουν καμία σχέση, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του αποφασίζει ανεξάρτητα τη μεταναστευτική πολιτική της.

Ο Μεξικανός πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο, μιλώντας στην εμπορική έκθεση του Ανόβερου, στη Γερμανία, νωρίτερα σήμερα, είπε ότι ελπίζει να υπάρξει σύντομα μια συμφωνία για την εφαρμογή μιας αναθεωρημένης συνθήκης ελευθέρου εμπορίου μεταξύ των ΗΠΑ, του Μεξικού και του Καναδά.

Οι εκπρόσωποι των τριών χωρών είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν ξανά αύριο στην Ουάσινγκτον.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/988415011382091776

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.