ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μεγάλες διαδηλώσεις στην Αρμενία με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης

Μεγάλες διαδηλώσεις στην Αρμενία με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης

Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πρωτεύουσας της Αρμενίας, Ερεβάν, με μία μονάδα στρατιωτικών να εντάσσεται στο πλευρό των διαδηλωτών, λόγω της συνεχιζόμενης σφοδρής οικονομικής κρίσης και της πολιτειακής ανωμαλίας: Το Δημοκρατικό Δημοκρατικό Κόμμα της Αρμενίας δεν μπορεί να διαδραματίσει κανένα ρόλο στην προσωρινή κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο του 2017 οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν 58 από 105 έδρες.

Οι δράσεις διαμαρτυρίας στην Αρμενία έχουν εξαπλωθεί σε όλη κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας Ερεβάν και επίσης λαμβάνουν χώρα και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας το Γκιούμρι στην οποία έχει έδρα η 102α ρωσική βάση .

Η σημερινή κατάσταση στην Αρμενία συζητήθηκε τηλεφωνικά από τον Βλάντιμιρ Πούτιν και τον ομόλογο του Armen Sarkissian (φωτό), με τους δυο τους να τονίζουν ότι για να ξεπεραστεί η εσωτερική κρίση το συντομότερο δυνατόν, όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, υπευθυνότητα και προθυμία να επιλύσουν τα σημερινά ζητήματα μέσω εποικοδομητικού διαλόγου και αυστηρά εντός του συνταγματικού πλαισίου.

Η αρμενική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν παίρνει καμία πλευρά και δεν μπερδεύεται στις πολιτικές υποθέσεις. Η αστυνομία έχει πάρει τον έλεγχο όλων των κυβερνητικών κτιρίων .

Ο ηγέτης της δράσης διαμαρτυρίας στο Ερεβάν, και μέλος της αντιπολίτευσης βουλευτής Nikol Pashinyan πήγε από την πλατεία Δημοκρατίας στο γραφείο του κυβερνώντος Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Αρμενίας μαζί με ομάδα διαδηλωτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.