ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης της Cumhuriyet – Συμμετείχε σε διαδήλωση κατά του Ερντογάν

Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης της Cumhuriyet – Συμμετείχε σε διαδήλωση κατά του Ερντογάν

Ελεύθερος μετά από 500 και πλέον ημέρες κράτησης αφέθηκε ο ιδιοκτήτης της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet, η οποία αντιπολιτεύεται τον Ταγίπ Ερντογάν. Πολλοί εργαζόμενοι στην εφημερίδα καταδικάστηκαν και είναι στη φυλακή, ωστόσο ο επικεφαλής της βγήκε και δεν έχασε την ευκαιρία, να διαδηλώσει κατά του Τούρκου προέδρου και υπέρ της ελευθερίας του τύπου.

Στην απόφαση που εκδόθηκε χθες έπειτα από μια δίκη που θεωρήθηκε ως μια δοκιμασία για τη ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία, 14 συνεργάτες της Cumhuriyet καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης μεταξύ δύο ετών και έξι μηνών και άνω των οκτώ ετών για βοήθεια σε «τρομοκρατικές οργανώσεις», χωρίς να οδηγηθούν στη φυλακή εν αναμονή της εκδίκασης των εφέσεων.

Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Ακίν Αταλάι καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών και έξι μηνών, όμως αφέθηκε ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους αναμένοντας την εξέταση της υπόθεσης από εφετείο.

Λίγες μόλις ώρες μετά την αποφυλάκισή του τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, ο Αταλάι πήρε μέρος σε μια διαδήλωση υπέρ της δικαιοσύνης και της ελευθερίας του Τύπου στην Κωνσταντινούπολη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτή τη στιγμή είμαι ελεύθερος, αλλά δεν έχει τελειώσει» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Θα είμαστε ολοένα και περισσότεροι. Πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη, απούσα σήμερα, σύντομα θα επιστρέψει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.