ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τερματίζουν το καθεστώς προστασίας προς πολίτες από την Ονδούρα οι ΗΠΑ- 57.000 μετανάστες προς απέλαση

Τερματίζουν το καθεστώς προστασίας προς πολίτες από την Ονδούρα οι ΗΠΑ- 57.000 μετανάστες προς απέλαση

Τέλος στο ειδικό καθεστώς προστασίας απέναντι στους μετανάστες από την Ονδούρα θα βάλει η αμερικανική κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε. Αυτό πρόκειται να συμβεί στις 5 Ιανουαρίου 2020, γεγονός που θα οδηγήσει περίπου 57.000 πολίτες από τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, οι οποίοι ζούσαν νόμιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες προς απέλαση.

Τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε να καταργήσει το Καθεστώς Προσωρινής Προστασίας (Temporary Protection Status, TPS) για τους 200.000 μετανάστες από το Ελ Σαλβαδόρ.

Το ειδικό αυτό καθεστώς χορηγείται σε μετανάστες έπειτα από φυσικές καταστροφές ή βίαιες συγκρούσεις στις χώρες τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στις αρχές Απριλίου πως η εξωτερική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ονδούρα και σε άλλες χώρες κινδυνεύει, εκτός εάν οι χώρες αυτές σταματήσουν ένα «καραβάνι» μεταναστών από την Κεντρική Αμερική που κατευθύνονται στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ο Μάρλον Ταμπόρα, πρέσβης της Ονδούρας στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τον επαναπατρισμό δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

«Αυτές οι οικογένειες ζουν τα τελευταία 20 χρόνια στις ΗΠΑ και η επανενσωμάτωσή τους στη χώρα δεν θα είναι εύκολη αν αποφασίσουν να επιστρέψουν», τόνισε.

Η κυβέρνηση ανέφερε ότι προέβη σε επανεξέταση και βρήκε ότι «οι συνθήκες στην Ονδούρα που είχαν προκύψει από τον τυφώνα, έχουν βελτιωθεί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι 18 μήνες που απομένουν για τον τερματισμό ισχύος του καθεστώτος προστασίας θα επιτρέψει «στους δικαιούχους TPS να προετοιμάσουν την αποχώρησή τους ή να αναζητήσουν άλλο νόμιμο καθεστώς μετανάστευσης», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας με δελτίο τύπου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.