ΕΚΤΑΚΤΟ: Ακύρωσε ο Ν.Τραμπ τη συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ακύρωσε ο Ν.Τραμπ τη συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Την ακύρωση της προγραμματισμένης για τις 12 Ιουνίου συνόδου κορυφής ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας στη Σιγκαπούρη ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σε επιστολή του προς τον ηγέτη της Β. Κορέας Κιν Γιονγκ Ουν, ο κ. Τραμπ επισημαίνει πως «δυστυχώς, λόγω της γεμάτης οργή, εχθρικής πρόσφατης ανακοίνωσής σας, αισθάνομαι ότι είναι ακατάλληλο, αυτή τη στιγμή, να έχουμε αυτή τη μακρόπνοη συνάντηση», έγραψε ο κ. Τραμπ.

Η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου έρχεται στον απόηχο της ανατίναξης από τη Βόρεια Κορέα της μοναδικής γνωστής εγκατάστασης πυρηνικών δοκιμών που διέθετε.

Η Πιονγιάνγκ ανατίναξε σήραγγες του πεδίου πυρηνικών δοκιμών -το οποίο βρίσκεται στο Kilju, στα βόρεια της χώρας- στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της για την αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

Και οι έξι πυρηνικές δοκιμές του Βόρειας Κορέας διεξήχθησαν εκεί, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap.

Νωρίτερα, η υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Τσε Σον Χούι δήλωσε πως το αν θα γίνει ή όχι η σύνοδος κορυφής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, επαφίεται «εξ ολοκλήρου» στις ΗΠΑ, ενώ επέκρινε σφοδρά τις δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς, ο οποίος παραλλήλισε τη Βόρεια Κορέα με τη Λιβύη.

«Ούτε θα εκλιπαρήσουμε τις ΗΠΑ για διάλογο, ούτε θα μπούμε στον κόπο να προσπαθήσουμε να τις πείσουμε, αν δεν θέλουν να καθίσουν μαζί μας να μιλήσουμε», δήλωσε η Τσε Σον Χούι, σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι θα πρότεινε στον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν να επανεξετάσει τη συμμετοχή του στη σύνοδο – η οποία προγραμματίζεται να διεξαχθεί τη 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη – εάν οι ΗΠΑ «συνεχίσουν να προσβάλλουν τη Βόρεια Κορέα», ενώ εκείνη επιδεικνύει καλή θέληση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του Μάικ Πενς, η Τσε είπε: «Δεν μπορώ να κρύψω την κατάπληξη μου όταν τέτοιες βλακώδεις δηλώσεις βγαίνουν από το στόμα του Αμερικανού αντιπροέδρου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.