Μαλαισία: 29 εκατ. δολάρια και διάφορα πολύτιμα αντικείμενα κατάσχεσαν οι αρχές από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού

Μαλαισία: 29 εκατ. δολάρια και διάφορα πολύτιμα αντικείμενα κατάσχεσαν οι αρχές από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού

Σχεδόν 29 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και 400 ακριβές και πολυτελείς τσάντες ήταν μεταξύ των αντικειμένων, που κατάσχεσαν οι αρχές από τα διαμερίσματα του πρώην πρωθυπουργού της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ, στο πλαίσιο έρευνας εναντίον του για τη χρηματοδότηση ιδρύματος από τον ίδιο.

Το σπίτι του αλλά και τα διαμερίσματα των παιδιών του ήταν μεταξύ των δεκάδων ακινήτων στα οποία έγιναν έρευνες στις 18 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Μετά την εκλογική ήττα του, στις 9 Μαΐου, έχει επιβληθεί στον Νατζίμπ απαγόρευση εξόδου από τη χώρα από τη νέα κυβέρνηση της Μαλαισίας, ενώ ξεκίνησε έρευνα για τα δισεκατομμύρια δολάρια που εξαφανίστηκαν από την εταιρεία 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Σε ένα άδειο διαμέρισμα, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν 35 τσάντες γεμάτες με μετρητά, σε 26 νομίσματα. Τα μεγαλύτερα ποσά ήταν στο μαλαισιανό νόμισμα και σε δολάρια Σιγκαπούρης.

Η αστυνομία ανακάλυψε επίσης 284 κουτιά με τσάντες κι ακόμα 50 κατασχέθηκαν από το σπίτι της κόρης του, μαζί με πολλά ζευγάρια παπούτσια. Όλα ήταν πολυτελή ενώ οι περισσότερες από τις τσάντες ήταν Hermes.

«Είμαστε σε επαφή με την εταιρεία, θα βγάλουμε φωτογραφίες και θα τις στείλουμε στο Παρίσι για να διακριβώσουμε την αυθεντικότητα και την αξία τους» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ειδικοί εκτιμητές κλήθηκαν επίσης για να προσδιορίσουν την αξία κοσμημάτων, ρολογιών και άλλων ειδών πολυτελείας που κατασχέθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης.

Στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού βρέθηκαν επίσης μετρητά σε εγχώριο και ξένα νομίσματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργούς, που κατέθεσε στις αρχές για τις συναλλαγές ύψους 10,6 εκατ. δολαρίων στον τραπεζικό του λογαριασμό, που οι αρχές συνδέουν με την 1MDB, αρνείται κάθε κατηγορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.