Φιλιππίνες: Προκαλεί εκ νέου ο Ντουτέρτε – «Αποδείξτε μου ότι υπάρχει Θεός κι εγώ θα παραιτηθώ»

Φιλιππίνες: Προκαλεί εκ νέου ο Ντουτέρτε – «Αποδείξτε μου ότι υπάρχει Θεός κι εγώ θα παραιτηθώ»

Προκαλεί για ακόμη μία φορά με τις δηλώσεις του ο πρόεδρος των Φιλιππινών, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ό οποίος τόνισε πως είναι, αποφασισμένος να παραιτηθεί, εάν οποιοσδήποτε αποδείξει την ύπαρξη Θεού.

Δύο εβδομάδες αφότου αποκάλεσε τον Θεό «ηλίθιο», ο Ντουέρτε δήλωσε σε ομιλία του: «Απλά ένας να μου πει (…) ότι πράγματι υπάρχει Θεός (…). Ανάμεσα σε τόσα δισεκατομμύρια [ανθρώπων] εγώ χρειάζομαι μόνο έναν» να πει ότι έχει «μια φωτογραφία, μια σέλφι, με τον Θεό», δήλωσεσε ομιλία του στην πόλη Νταβάο. Και συνέχισε: «Κι αν υπάρχει ένας, κυρίες και κύριοι, θα ανακοινώσω αμέσως την παραίτησή μου».

Ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε επέκρινε επίσης θεμέλια της χριστιανικής πίστης, όπως το προπατορικό αμάρτημα, σημειώνοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο ακόμα και νεογνά θεωρούνται αμαρτωλά έως ότου να βαπτιστούν από την Εκκλησία, έναντι αμοιβής.

«Πού είναι η λογική του Θεού σε αυτή την περίπτωση;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων.

Η νέα επίθεση Ντουτέρτε έρχεται λίγες ημέρες αφότου αποκάλεσε «ηλίθιο» τον Θεό με αφορμή τη θεολογική αντίληψη ότι η εκδίωξη του Αδάμ και της Εύας από τον Παράδεισο οδήγησε στην εξορία ολόκληρη της ανθρωπότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ποιος είναι αυτός ο ηλίθιος Θεός; Αυτός ο γιος σκύλας είναι λοιπόν πραγματικά ηλίθιος», είχε πει προκαλώντας την έντονη ενόχληση ιερωμένων και πολιτικών της αντιπολίτευσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.