ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δημοσκόπηση-«χαστούκι» για Τ.Μέι: Οι Βρετανοί θέλουν δεξιά στροφή και Μπόρις Τζόνσον

Δημοσκόπηση-«χαστούκι» για Τ.Μέι: Οι Βρετανοί θέλουν δεξιά στροφή και Μπόρις Τζόνσον

Η Τερέζα Μέι είχε πριν από μερικές μέρες δυο πρωτοκλασάτους υπουργούς της κυβέρνησής της να εγκαταλείπουν το… καράβι, εξαιτίας του σχεδίου της για το Brexit. Φαίνεται όμως πως δεν ήταν μόνο εκείνοι που αντιδρούν. Είναι και οι πολίτες της Βρετανίας.

Μεγάλη πλειοψηφία των Βρετανών απορρίπτουν το σχέδιο που έχει παρουσιάσει η Τερέζα Μέι για το Brexit. Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από το 1/3 των ψηφοφόρων, δηλώνουν σε δημοσκόπηση ότι θα υποστήριζαν ένα νέο κεντροδεξιό κόμμα, που θα ήταν αποφασισμένο να εγκαταλείψει την Ε.Ε.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι ψηφοφόροι θα προτιμούσαν ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος παραιτήθηκε από υπουργός Εξωτερικών πριν από δύο εβδομάδες, να διαπραγματευθεί με την ΕΕ και να ηγηθεί του Συντηρητικού Κόμματος στις επόμενες εκλογές.

Μόνο το 16% των ψηφοφόρων θεωρούν πως η Μέι χειρίζεται καλά το Brexit, σε σύγκριση με το 34% που λένε πως ο Τζόνσον θα τα κατάφερνε καλύτερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η YouGov για την εφημερίδα Sunday Times.

Λιγότερο από οκτώ μήνες πριν η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019, η κυβέρνηση της Μέι, το κοινοβούλιο, η κοινή γνώμη και οι επιχειρήσεις παραμένουν βαθιά διχασμένοι για τη μορφή που θα πρέπει να λάβει το Brexit.

Τα σχέδια της Μέι να διατηρήσει μια στενή εμπορική σχέση με την ΕΕ βύθισε την κυβέρνησή της σε κρίση αυτόν τον μήνα, όταν δύο από τους πιο σημαντικούς υπουργούς της, του Τζόνσον περιλαμβανομένου, παραιτήθηκαν.

Μόνο ένας στους δέκα ψηφοφόρους θα επέλεγε τα σχέδια που προτείνει η κυβέρνηση για το Brexit αν διεξαγόταν ένα δεύτερο δημοψήφισμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Περίπου οι μισοί πιστεύουν πως θα ήταν κακό για τη Βρετανία.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχει αυξανόμενη πόλωση μεταξύ των ψηφοφόρων, με έναν αυξανόμενο αριθμό να έχουν αποξενωθεί από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Το 38% θα ψήφιζε υπέρ ενός νέου κεντροδεξιού κόμματος που θα ήταν αποφασισμένο υπέρ του Brexit, ενώ σχεδόν το ένα τέταρτο των ψηφοφόρων θα υποστήριζαν ένα σαφώς λαϊκό δεξιό, κατά της μετανάστευσης και του μουσουλμανικού θρησκευτικού επεκτατισμού

Ο Φάρατζ και ο Μπάνον

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, που διεξήγαγε εκστρατεία υπέρ του Brexit και ο πρώην σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Στιβ Μπάνον, βρίσκονται σε συζητήσεις για τον σχηματισμό μιας νέας κεντροδεξιάς κυβέρνησης, σύμφωνα με τους Sunday Times.

Οι μισοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την παραμονή στην ΕΕ αν διεξαγόταν ένα δεύτερο δημοψήφισμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση∙ το ίδιο επίπεδο υποστήριξης στην παραμονή στην ΕΕ έχει διαπιστωθεί και σε άλλες δημοσκοπήσεις φέτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η YouGov μίλησε με 1.668 ενήλικες στη Βρετανία στις 19 και 20 Ιουλίου, σύμφωνα με τους Sunday Times, που δεν έδωσαν άλλες λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής της έρευνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.