Τσέχος Πρωθυπουργός: Στις χώρες τους να βοηθηθούν οι πρόσφυγες

Τσέχος Πρωθυπουργός: Στις χώρες τους να βοηθηθούν οι πρόσφυγες

Πάση θυσία αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ζήτησε ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του γερμανικού κρατιδίου της Βαυαρίας.

Η παράνομη μετανάστευση πρέπει να αντιμετωπιστεί πάση θυσία, τόνισε ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις, μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του γερμανικού κρατιδίου της Βαυαρίας, Μάρους Σέντερ.

«Μετά τη συνομιλία μας με τον Βαυαρό πρωθυπουργό, είμαι περισσότερο από ποτέ πεπεισμένος ότι η παράνομη μετανάστευση πρέπει να καταπολεμηθεί με κάθε κόστος. Η γερμανική κοινωνία είναι διχασμένη», δήλωσε ο Μπάμπις σε συνέντευξή του στο Τσεχικό δημοσιογραφικό δίκτυο Novinky.

Σχετικά με την πρόταση της Κομισιόν για την αποδοχή προσφύγων στα εδάφη όλων των κρατών μελών της ΕΕ, ο Τσέχος πρωθυπουργός χαρακτήρισε λανθασμένη την αξιολόγηση της κατάστασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Είπε πως η βοήθεια προς τους πρόσφυγες θα πρέπει να τους παρέχεται στη δική τους χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μπάμπις, τόνισε πως η Τσεχική δημοκρατία έχει πολλά άλλα προβλήματα να επιλύσει, όπως τα χαμηλά εισοδήματα των πολιτών της.
Τον περασμένο Ιούνιο, ο Τσέχος πρωθυπουργός χαιρέτισε την υπαναχώρηση της ΕΕ από το σύστημα των ποσοστώσεων στην κατανομή προσφύγων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.