Τούρκος υπουργός απειλεί με απαγωγή του Γκιουλέν τις ΗΠΑ- «Διαθέτουμε περιουσία εκεί και θα την πάρουμε πίσω»

Τούρκος υπουργός απειλεί με απαγωγή του Γκιουλέν τις ΗΠΑ- «Διαθέτουμε περιουσία εκεί και θα την πάρουμε πίσω»

Ο Σοϊλού είναι ένας από τους δύο Τούρκους υπουργούς εναντίον των οποίων οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις για την υπόθεση του Αμερικανού πάστορα που κατηγορείται για τρομοκρατία.

Εναντίον της Ουάσινγκτον καταφέρθηκε σήμερα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter o Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ένας από τους δύο Τούρκους υπουργούς εναντίον των οποίων οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις για την υπόθεση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

«Διαθέτουμε περιουσία στην Αμερική: τη FETO», έγραψε αναφερόμενος στην οργάνωση του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

«Δεν θα την αφήσουμε εκεί, θα την πάρουμε», πρόσθεσε.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι θα κατασχέσει τα περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ του Σοϊλού και του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ. Επίσης η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απαγόρευσε σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες να συναλλάσσονται με τους δύο Τούρκους υπουργούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν διαθέτω ούτε ένα κομμάτι ξύλο, ούτε μία πένα ούτε στις ΗΠΑ ούτε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός Τουρκίας», απάντησε ο Γκιουλ χθες. «Ίσως μια μέρα να αγοράσω έναν μικρό ελαιώνα στη γενέτειρά μου, το Γκαζιαντέπ», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.