Ντ. Τραμπ: «πολύ πιο αποτελεσματική από όσο κανείς μπορούσε να περιμένει» η νέα πολιτική δασμών

Ντ. Τραμπ: «πολύ πιο αποτελεσματική από όσο κανείς μπορούσε να περιμένει» η νέα πολιτική δασμών

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπερασπίστηκε το Σάββατο την απόφασή του για επιβολή επιπρόσθετων δασμών αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αγαθά που εισάγονται από την Κίνα, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο «είναι πιο πολύ πιο αποτελεσματικό από όσο κανείς μπορούσε να περιμένει».

«Οι δασμοί είναι πιο πολύ αποτελεσματικοί από όσο κανείς μπορούσε ποτέ να περιμένει», τόνισε σε tweet του ο Τραμπ, επικαλούμενος τις απώλειες του χρηματιστηρίου της Κίνας.

«Η αγορά μας είναι πιο ισχυρή από ποτέ και θα ενισχυθεί δραματικά μόλις αυτές οι φρικτές εμπορικές συμφωνίες επαναδιαπραγματευτούν με επιτυχία. Πρώτα η Αμερική», είπε χαρακτηριστικά.

Το αμερικανικό σχέδιο προβλέπει αύξηση των δασμούς που πρόκειται να επιβληθούν σε κινεζικά προϊόντα από 10% σε 25%.

«Οι τελωνειακοί δασμοί έχουν τεράστια θετική επίδραση στη βιομηχανία μας του χάλυβα», ανέφερε με άλλη του ανάρτηση, επισημαίνοντας ότι «εργοστάσια ανοίγουν στις ΗΠΑ, οι εργαζόμενοι στην χαλυβουργία έχουν ξανά δουλειά».

«Οι τελειωνιακοί δασμοί θα κάνουν τη χώρα πιο πλούσια από ό,τι είναι σήμερα. Μόνο οι ηλίθιοι διαφωνούν», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο «για πρώτη φορά» η Κίνα είναι σε υποδεέστερη θέση σε σχέση με τις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως απάντηση στο αμερικανικό σχέδιο την Παρασκευή το Πεκίνο ανακοίνωσε την απόφασή του να επιβάλει πρόσθετους δασμούς σε 5.207 αμερικανικά εισαγόμενα προϊόντα αξίας 60 δισεκ. δολαρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.