Μαζική έξοδος από την Βενεζουέλα: Φεύγουν όσοι δεν αναγνωρίζουν την εξουσία του εκλεγμένου προέδρου Ν.Μαδούρο

Μαζική έξοδος από την Βενεζουέλα: Φεύγουν όσοι δεν αναγνωρίζουν την εξουσία του εκλεγμένου προέδρου Ν.Μαδούρο

Αντιφρονούντες που πρόσκεινται στην φιλοδυτική αντιπολίτευση επιχειρούν να φύγουν από την Βενεζουέλα μην αναγνωρίζοντας την εξουσία του εκλεγμένου προέδρου της χώρας Ν.Μαδούρο

Η Βραζιλία σφράγισε τα βόρεια σύνορά της με τη Βενεζουέλα, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες υποδοχής τους αλλά τα ξανάνοιξε μερικές ώρες αργότερα.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα τοπική ώρα το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας ακύρωσε την απόφαση περιφερειακού δικαστηρίου στην πολιτεία Ροράιμα της Αμαζονίας να κλείσει το πέρασμα απ’ όπου περνούν καθημερινά περίπου 500 Βενεζολάνοι στη χώρα, με την δικαστή Ρόζα Βέμπερ να επισημαίνει ότι «δεν δικαιολογείται να διαλέξουμε τον εύκολο δρόμο να “κλείσουμε τις πόρτες” λόγω των δυσκολιών στη φιλοξενία των προσφύγων».

Η απόπειρα δολοφονίας, όπως καταγγέλλει το Καράκας, κατά του Νικολάς Μαδούρο το περασμένο Σαββατοκύριακο έχει κλιμακώσει τις εντάσεις στη χώρα.

Η προσωρινή διαταγή που είχε εκδώσει το περιφερειακό δικαστήριο ανέφερε ότι το μεθοριακό πέρασμα θα ήταν ανοικτό για όλους πλην των Βενεζολάνων που ήθελαν να μπουν στη Βραζιλία. Κυνηγημένοι από την πρωτοφανή οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση στην πατρίδα τους πολλές χιλιάδες Βενεζολάνοι έχουν διαφύγει την τελευταία τριετία σε γειτονικές χώρες, όπως η Κολομβία και η Βραζιλία αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.

Ωστόσο, οι περισσότεροι που πέρασαν τους τελευταίους μήνες τα σύνορα με τη Βραζιλία ζουν σε άθλιες συνθήκες στους δρόμους της Μπόα Βίστα, πρωτεύουσας της πολιτείας Ροράιμα στην Αμαζονία.

Οι τοπικές Αρχές ζητούν εδώ και μήνες να κλείσουν τα σύνορα, τονίζοντας ότι έχουν καταρρεύσει οι δημόσιες υπηρεσίες κι ότι με το κύμα των προσφύγων έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα, αλλά η κυβέρνηση της χώρας αντιτίθεται επισημαίνοντας ότι η χώρα πρέπει να συνδράμει τους γείτονες που υφίστανται τις συνέπειες μιας ανθρωπιστικής κρίσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.