Σ.Λαβρόφ από την Άγκυρα: «Μαζί με Κίνα, Τουρκία & Ιράν ξεκινάμε πόλεμο κατά του δολαρίου»!

Σ.Λαβρόφ από την Άγκυρα: «Μαζί με Κίνα, Τουρκία & Ιράν ξεκινάμε πόλεμο κατά του δολαρίου»!

Η Ρωσία ξεκινάει άμεσα πόλεμο κατά του δολαρίου μαζί με Κίνα, Ιράν και Τουρκία! «Ο ρόλος του δολαρίου ως νομίσματος για τις παγκόσμιες εμπορικές συναλλαγές υποχωρεί» είπε πριν από λίγο από την Άγκυρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η Ρωσία συζητά εδώ και καιρό την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει εθνικά νομίσματα για την πραγματοποίηση εμπορικών συναλλαγών με την Τουρκία, το Ιράν και την Κίνα», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην τουρκική πρωτεύουσα.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Λαβρόφ τόνισε πως ο ρόλος του δολαρίου ως του νομίσματος με το οποίο διεξάγονται οι παγκόσμιες εμπορικές συναλλαγές θα υποχωρήσει.

Άμεση ήταν η στήριξη της Ρωσίας στην Τουρκία στην κόντρα της με τις ΗΠΑ καθώς σήμερα επισκέφτηκε την Άγκυρα στο πλαίσιο της διάσκεψης των Πρεσβευτών ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ που είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομολογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις στην συριακή Ιντλίμπ το προσφυγικό και κυρίως τις αμερικανικές κυρώσεις.

Οι δύο υπουργοί μάλιστα προχώρησαν σε μια σπάνια πολιτική κίνηση να δώσουν κοινή συνέντευξή Τύπου στην οποία ο κ. Λαβρόφ χαρακτήρισε «ανορθόδοξες τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν και της Τουρκίας και ότι δεν συνάδουν με τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου».

«Είναι μονόπλευρες αποφάσεις που στοχεύουν στην προώθηση των δικών τους επιχειρηματιών, τιμωρώντας τους συμμάχους τους. Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ»

Ο Τσαβούσογλου είπε ότι «η Τουρκία είναι αντίθετη στις κυρώσεις που αποφάσισαν οι ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν» και πρόσθεσε ότι «η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να παίρνει μόνη της αποφάσεις και να ζητάει απ’ όλους να την ακολουθήσουν. Εμείς συμβιβαζόμαστε με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Οι κινήσεις των ΗΠΑ έχουν στόχο και την Ευρώπη και έχει αρχίσει η φυγή από το δολάριο», κατέληξε ο Τσαβούσογλου.

Έτσι λοιπόν αυτό που χρόνια πριν πρώτο το pronews.gr είχε καταγράψει, γίνεται πραγματικότητα. Οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη αποφάσισαν να κτυπήσουν το «όπλο» των Αμερικανών με το οποίο επιβάλλουν κυρώσεις σε όποιον δεν τους αρέσει η «αναπνοή» του.

Έτσι ελέγχουν την οικονομική κατάσταση όλων των χωρών του πλανήτη καθώς πρόκειται για το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα αλλά και για αυτό που χρησιμοποιούν οι αγορές.

Το pronews.gr έχει από την αρχή προειδοποιήσει ότι το δολάριο όπως χρησιμοποιείται από τους Αμερικανούς δημιουργεί «φούσκες». «Φούσκες» οι οποίες όταν σκάνε «ρουφάνε» τα πάντα σαν «μαύρες τρύπες».

Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν το δολάριο ως επιθετικό όπλο για δύο λόγους:

Πρώτον για να περνάνε καλά αυτοί, χρησιμοποιώντας το ως ανεξάντλητο μέσο πλούτου και δεύτερον για να μην περνάνε καλά οι υπόλοιποι και ιδίως όσοι αποτελούν απειλή για την παγκόσμια ηγεμονία τουςλ.

Μέσω του δολαρίου ελέγχουν τις αγορές, επιβάλουν κυρώσεις σε όποιον θέλουν, προκαλούν οικονομικούς «στραγγαλισμούς» δηλαδή με λίγα λόγια χρησιμοποιούν μια «σημαδεμένη» τράπουλα και όλα στο τέλος τους ανήκουν.

Ακόμα και η άλλοτε Σοβιετική Ένωση σε δολάρια συναλλάσσονταν.

Τώρα όμως Ρωσία και Κίνα έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια αποδολαριοποίησης με σκοπό να την επιβάλουν σε όλο τον πλανήτη και να επαναφέρουν τον κανόνα του χρυσού ο οποίος αν μη τι άλλο, τηρεί τους κανόνες της Λογικής.

Στον ίδιο δρόμο οδηγείται και η Τουρκία καθώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν συνειδητοποίησε ότι δεν πρόκειται ποτέ να είναι… ελεύθερος όσο εξαρτάται από το δολάριο (βλέπε σχετικό δημοσίευμα εδώ και εδώ)

Ότι υπάρχει με αυτό πληρώνουμε. Με το δολάριο η ύπαρξη του χρήματος έγινε ένα είδος… ανέκδοτου.

Για να γίνει κατανοητό στους αναγνώστες ότι το pronews.gr εδώ και πολλά χρόνια έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για μια επερχόμενη δολαριακή κρίση σας παρουσιάζουμε την «προφητική» δήλωση του Ν.Τραμπ ένα χρόνο πριν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ και την έκανε στην εκπομπή του Fox News’ “On the Record with Greta Van Susteren.”

Χαρακτηριστικά είπε οτι οι ΗΠΑ δεν αποτελούν πλέον μια πλούσια χώρα.

“Έχουμε ένα χρέος 16 τρισ.δολαρίων και μόλις φτάσει (που θα φτάσει) τα 21-22 τρισ.δολάρια θα αναγκαστουμε εκ των πραγμάτων να το αναδιαρθρώσουμε”

“Η πραγματική ανεργία στη χώρα είναι της τάξης του 15-16% και κάποιοι πιστεύουν ότι είναι 21%! Αυτή τη στιγμή η χώρα δεν πάει καλά και ο όρος ύφεση είναι απλά μια ωραία λέξη για να το περιγράψει”

Σημειώνεται ότι το χρέος των ΗΠΑ αποτελεί το 1/4 του πλανητικού χρέους και έχει ξεφύγει τελείως από οποιοδήποτε ανθρώπινο όριο. Πιθανότατα να χρωστάνε και στους Κλίγκον του…Σταρ Τρεκ. Αυτά επειδή πολλά εγχώρια ειδησεογραφικά παίζουν με την νοημοσύνη μας.

Το ζήτημα είναι ότι το χρέος των ΗΠΑ ήδη έχει φτάσει επί προεδρίας Τραμπ τα 21 τρισ.δολάρια!

Ο Ν.Τραμπ ήθελε να σώσει το δολάριο για αυτό και έχει «παγωσει» ή «παγώνει» τις εμπορικές συναλλαγές για να μειωθούν άμεσα τα αμερικανικά ελλείμματα τα οποία έχουν λάβει γαλαξιακές διαστάσεις και προστίθενται σε ένα γαλαξιακό χρέος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως όπως όλοι ξέρουν το δολάριο δεν είναι απλώς νόμισμα, είναι το status των ΗΠΑ. Και αν αυτό αμφισβητείται τότε αυτό σημαίνει πόλεμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.