ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Πρόοδος» στο Βερμόντ: Οι Δημοκρατικοί επέλεξαν τρανσέξουαλ για υποψήφιο κυβερνήτη

«Πρόοδος» στο Βερμόντ: Οι Δημοκρατικοί επέλεξαν τρανσέξουαλ για υποψήφιο κυβερνήτη

Ιστορία έγραψε το Δημοκρατικό κόμμα στην πολιτεία του Βερμόντ, αφού έχρισε υποψήφια κυβερνήτη την Κριστίν Χόλκουιστ, την πρώτη τρανσέξουαλ που θα διεκδικήσει το αξίωμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρώην στέλεχος κοινωφελούς επιχείρησης και μηχανικός η 62χρονη κατάφερε με 48,1% των ψήφων να επικρατήσει τριών εσωκομματικών αντιπάλων της και να εξασφαλίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών. Διετέλεσε επί 12 χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Vermont Electric Cooperative και ήταν στη διάρκεια αυτής της θητείας της που έκανε την εγχείρηση αλλαγής φύλου.

«Πιστεύω ότι το Βερμόντ είναι αχτίδα ελπίδας για την υπόλοιπη χώρα», δήλωσε μετά τη νίκη της. «Αυτό είναι που αποκαλώ διεύρυνση της ηθικής μας πυξίδας και αυτό πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει», πρόσθεσε.

Ο γερουσιαστής του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς, που είχε διεκδικήσει από τη Χίλαρι Κλίντον το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016, συνεχάρη την Χόλκουιστ και την κάλεσε «να συνεχίσει να γράφει ιστορία» κερδίζοντας στην εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου.

Όμως το έργο της δεν θα είναι εύκολο καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Ρεπουμπλικανό απερχόμενο κυβερνήτη Φιλ Σκοτ, που διεκδικεί την επανεκλογή του και είναι αρκετά δημοφιλής στους Δημοκρατικούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν την Χόλκουιστ άλλες τέσσερις τρανσέξουαλ υποψήφιες επικράτησαν φέτος σε προκριματικές εκλογές διεκδικώντας θέσεις στη Βουλή και τη Γερουσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.