ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τσαβούσογλου: «Σκοπεύουμε να εντείνουμε τις επαφές με την ΕΕ για το ζήτημα της βίζας»

Τσαβούσογλου: «Σκοπεύουμε να εντείνουμε τις επαφές με την ΕΕ για το ζήτημα της βίζας»

Θα προχωρήσουμε το διάλογο με την ΕΕ για την απελευθέρωση της βίζας, οι σχέσεις μας εξομαλύνονται δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου, μετά την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών και του επικεφαλής της διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία.

Οι σχέσεις της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ξεκινήσει να εξομαλύνονται και η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τον διάλογο με τις Βρυξέλλες για την απελευθέρωση της χρήσης βίζας, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης στις σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ.

«Τις επόμενες ημέρες αντιπροσωπεία του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον α’ αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς. Σκοπεύουμε να εντείνουμε τις επαφές με την ΕΕ για το ζήτημα της βίζας», δήλωσε ο Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι η Άγκυρα ήταν πάντα ανοιχτή σε αμερόληπτο διάλογο με την Ουάσιγκτον για να γεφυρωθούν οι διαφωνίες, αλλά χωρίς απειλές από την πλευρά των ΗΠΑ.

Η δήλωση Τσαβούσογλου έρχεται σε αντίθεση με τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν που μίλησε για οικονομικό πόλεμο τον οποίο προκάλεσαν οι ΗΠΑ, διπλασιάζοντας τος δασμούς στις εισαγωγές σε ατσάλι και αλουμίνιο.

Στο μεταξύ, οι σχέσεις ΕΕ — Τουρκίας φαίνεται ότι καλυτερεύουν μετά την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που ήταν φυλακισμένοι στην Τουρκία αλλά και του επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία Τανέρ Κιλίτς.

Τον Μάρτιο του 2016, Βρυξέλλες και Άγκυρα έφτασαν σε συμφωνία με βάση την οποία η Τουρκία θα δέχεται να επιστρέφουν στα εδάφη της πρόσφυγες και η ΕΕ δεσμεύθηκε να προχωρήσει τις ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία, να απαλλάξει τους πολίτες της από την υποχρέωση έκδοσης βίζας αλλά και να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Άγκυρα για να ανταπεξέλθει στο βάρος του προσφυγικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο οι σχέσεις των δυο πλευρών επιδεινώθηκαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016, καθώς η Τουρκία κατηγόρησε την ΕΕ ότι παρείχε άσυλο σε πραξικοπηματίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.