Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «ληστρικές κυρώσεις»

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «ληστρικές κυρώσεις»

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απάντησε στις αμερικανικές κυρώσεις των τελευταίων ημερών χαρακτηρίζοντάς τες «ληστρικές», χωρίς όμως να κατονομάσει συγκεκριμένα τις ΗΠΑ.

Αυτό μετέδωσαν σήμερα τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Βόρεια Κορέας, την ώρα που η Ουάσινγκτον ζητεί να συνεχιστεί η διεθνής πίεση σε βάρος της Πιονγκγιάν

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τον Ιούνιο σε μια ιστορική σύνοδο κορυφής στη Σιγκαπούρη, κατά την οποία δεσμεύθηκε να εργαστεί για την αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου, μια ασαφής δήλωση που υπόκειται σε διαφορετικές ερμηνείες.
Η Πιονγκγιάνγκ δεν προχώρησε σε κανένα επιβεβαιωμένο μέτρο και κατήγγειλε τις «μονομερείς» απαιτήσεις των ΗΠΑ και τις «μεθόδους τους που θυμίζουν γκάνγκστερ».

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ καλούν τις άλλες χώρες να συνεχίσουν μέσω των κυρώσεων να ασκούν τη μέγιστη πίεση στη Βόρεια Κορέα για να την αναγκάσουν να αποκηρύξει τα πυρηνικά και βαλλιστικά της προγράμματα.
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε και πάλι την Τετάρτη οικονομικές κυρώσεις σε βάρος ρωσικών και κινεζικών επιχειρήσεων που κατηγορούνται ότι συνεχίζουν να έχουν εμπορικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα παρά το εμπάργκο σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.

Με αφορμή την επίσκεψή του σε εργοτάξιο στην παραθαλάσσια περιοχή Γουονσάν-Κάλμα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έβαλε κατά των «εχθρικών δυνάμεων», τις οποίες κατηγόρησε ότι «θέλουν να καταπνίξουν τον κορεατικό λαό μέσω ληστρικών κυρώσεων και ενός εμπάργκο», όπως ανέφερε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ωστόσο, η Πιονγκγιάνγκ είναι αποφασισμένη να ενθαρρύνει αυτό που παρουσιάζει ως «μια νέα εποχή» στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έχει αποφύγει να επιτεθεί κατονομάζοντας συγκεκριμένα κάποια χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.