ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο πολιτικός κόσμος «αποχαιρετά» τον Κόφι Ανάν (φωτό)

Ο πολιτικός κόσμος «αποχαιρετά» τον Κόφι Ανάν (φωτό)

Ο θάνατος του πρώην γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, έκανε το γύρο του κόσμου και πολλοί πολιτικοί αποτείνουν φόρο τιμής.

Μεταξύ αυτών, ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο οποίο μάλιστα είναι συγκλονισμένος καθώς τον συνάντησε πριν από λίγες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα έγραψε στο Twitter: «Είμαι συγκλονισμένος και με μεγάλη λύπη μαθαίνω τα νέα για τον Κόφι. Ήταν ένας πολύ καλός φίλος τον οποίο είδα πριν από λίγες εβδομάδες. Ο Κόφι Ανάν ήταν ένας σπουδαίος διπλωμάτης, ένας αληθινός πολιτικός και ένας θαυμάσιος συνάδερφος που ήταν ευρέως σεβαστός και θα λείψει πολύ. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην Νάνε και την οικογένειά του».

Αντιδρώντας στο θάνατο του Ανάν, ο σημερινός γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτιέρες χαρακτήρισε τον προκάτοχό του ως «καθοδηγητική δύναμη για το καλό».

Ο νυν γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτιέρες Ο νυν γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτιέρες

Όπως είπε: «Από πολλές απόψεις, ο Κόφι Ανάν ήταν τα Ηνωμένα Έθνη».

Μεταξύ των πολιτικών που έσπευσαν να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους και η τωρινή πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, που έγραψε στο Twitter: «Με λύπη μου πληροφορήθηκα τον θάνατο του Κόφι Ανάν. Ένας σπουδαίος ηγέτης και μεταρρυθμιστής του ΟΗΕ, είχε μια τεράστια συμβολή στο να κάνει τον κόσμο αφήνοντας πίσω του ένα καλύτερο μέρος από αυτό στο οποίο γεννήθηκε. Οι σκέψεις μου και τα συλλυπητήριά μου είναι με την οικογένειά του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.