ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μακρόν κατά Όρμπαν και Σαλβίνι: Είμαι ο κύριος αντίπαλός τους

Μακρόν κατά Όρμπαν και Σαλβίνι: Είμαι ο κύριος αντίπαλός τους

«Εάν θέλουν να με δουν ως τον κύριο αντίπαλό τους, έχουν δίκιο», σημείωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, αναφερόμενος στη στάση του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας και του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ιταλίας, όσον αφορά στο μεταναστευτικό. «Δεν παραχωρώ τίποτα στους εθνικιστές», τόνισε.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα αποτελέσει τον βασικό αντίπαλο των αντιμεταναστευτικών κομμάτων στην Ευρώπη, κατά τον χαρακτηρισμό που έδωσε ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος στον εαυτό του, μετά από την κριτική που δέχθηκε από τον Βίκτορ Όρμπαν και τον Ματέο Σαλβίνι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Όρμπαν και ο Ιταλός αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών Σαλβίνι άσκησαν κριτική στον Μακρόν, σημειώνοντας ότι θα εργαστούν από κοινού για να αντιταχθούν στην ομάδα των χωρών που όπως είπαν, τάσσεται υπέρ της μετανάστευσης και η οποία καθοδηγείται από τον Μακρόν.

Τόσο ο Σαλβίνι, όσο και ο Όρμπαν, έχουν υιοθετήσει σκληρή γραμμή απέναντι στη μετανάστευση, διαμηνύοντας ότι αντιπροσωπεύουν μια ομάδα χωρών που αντιτίθενται στα όσα εφαρμόζονται για το μεταναστευτικό.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οικοδομείται μια ισχυρή αντίθεση μεταξύ εθνικιστών και προοδευτικών και δεν θα παραχωρήσω τίποτα στους εθνικιστές και σε αυτούς που υποστηρίζουν ομιλίες μίσους», σημείωσε ο Μακρόν, όταν ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του Όρμπαν και του Σαλβίνι, στη διάρκεια επίσκεψής του στη Δανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Επομένως, εάν ήθελαν να με δουν ως τον κύριο αντίπαλό τους, είχαν δίκιο», είπε χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.