ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το «deep state» επιχειρεί την ανατροπή Ν.Τραμπ όπως έγινε και με Ρ.Νίξον : «Είναι εμμονικός και θα προκαλέσει τον Γ’ ΠΠ»

Το «deep state» επιχειρεί την ανατροπή Ν.Τραμπ όπως έγινε και με Ρ.Νίξον : «Είναι εμμονικός και θα προκαλέσει τον Γ’ ΠΠ»

Το αμερικανικό «βαθύ κράτος» συνεχίζει ακάθεκτο τις προσπάθειές του να αποδομήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ και τώρα πλέον επιχειρεί να τον εμφανίσει ως επικίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη και ως κάποιον που είναι έτοιμος να προκαλέσει έναν «τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

Μεθοδικά επιχειρείται η ανατροπή του με κάθε μέσον όπως ακριβώς είχε γίνει και με το Ρ.Νίξον το 1974. Δεν είναι τυχαίο ότι το Σύστημα χρησιμοποιεί τον ίδιον άνθρωπο ο οποίος είχε προκαλέσει και την πτώση του Ρ.Νίξον, τον δημοσιογράφο Μπομπ Γούντγονρντ.

Πάντως η πτώση Νίξον είχε κακό αντίκτυπο και για τα ελληνικά συμφέροντα καθώς εκείνες τις ημέρες έλαβε χώρα η εισβολή του τουρκικού «Αττίλα» στην Κύπρο και έγινε η αντικατάστασή του από τον Τζέραλντ Φορντ ο οποίος άφησε τον χειρισμό του όλου ζητήματος στον προεδρεύοντα επί της ουσίας ΥΠΕΞ, Χένρι Κίσινγκερ με τις γνωστές συνέπειες.

Μιλάμε για μια παράλληλη παρακρατική δομή, παγκοσμίως γνωστή σε όλους, η οποία με απρόκλητη επιθετικότητα έχει δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου ένταση με την Ρωσία, την μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του πλανήτη.

Και όμως επιχειρείται να «φορτωθεί» το αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής ο Ν.Τραμπ.

Έτσι τώρα τον κατηγορούν ότι παραλίγο να προκαλέσει πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα με μήνυμα που ετοιμαζόταν να αναρτήσει στο Twitter και το οποίο «θορύβησε» το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Την «αποκάλυψη» έκανε χθες Κυριακή ο δημοσιογράφος Μπομπ Γούντγουορντ.

Σε αυτό το υποτιθέμενο tweet, που τελικά δεν ανάρτησε (και κανείς δεν ξέρει πραγματικά αν θα το έκανε), ο ένοικος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωνε πως θα διέτασσε να επαναπατριστούν οι οικογένειες των περίπου 28.500 αμερικανών στρατιωτικών που είναι ανεπτυγμένοι στη Νότια Κορέα, εξήγησε ο Γούντγουορντ σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Αυτό το μέτρο θα εκλαμβανόταν αυτοστιγμεί στην Πιονγκγιάνγκ ως ένδειξη πως ήταν άμεσα επικείμενη μια επίθεση των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων εναντίον της Βόρειας Κορέας, συνέχισε ο δημοσιογράφος, ο οποίος έχει γράψει ένα βιβλίο για την προεδρία του μεγιστάνα των ακινήτων που χαρακτηρίζεται εκρηκτικό από πολλούς.

«Εκείνη τη στιγμή, η ηγεσία του Πενταγώνου καταλήφθηκε από πολύ έντονη ανησυχία, καθώς σκέφτηκε: “Θεέ μου, αυτό το tweet, ενώ έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι οι Βορειοκορεάτες θα εκλάβουν αυτή την κίνηση ως ένδειξη άμεσα επικείμενης επίθεσης”», είπε ο Γούντγουορντ.

Στο υπό έκδοση βιβλίο του — κυκλοφορεί αύριο Τρίτη — ο «δημοσιογράφος-ερευνητής», γνωστός για τις αποκαλύψεις που είχε κάνει για την υπόθεση του Γουότεργκεϊτ (άλλη μια βρώμικη ιστορία που είχε στοιχίσει την προεδρία στον Ρίτσαρντ Νίξον έναν επίσης μη αγαπητό πρόεδρο στο αμερικανικό βαθύ κράτος καθώς είναι ο ηγέτης που πιστώνετται την λήξη της εμπλοκής των ΗΠΑ στον πόλεμο του Βιετνάμ), περιγράφει έναν Ντόναλντ Τραμπ που είχε εμμονή με τον επαναπατρισμό των αμερικανών στρατιωτικών που είναι ανεπτυγμένοι στη Νότια Κορέα.

«Δεν ξέρω γιατί βρίσκονται εκεί κάτω», είχε πει ο Ρεπουμπλικάνος σε μια συνάντηση. «Ας τους ξαναφέρουμε όλους πίσω στη χώρα μας». Ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις είχε σπεύσει να εξηγήσει ότι οι στρατιωτικοί βρίσκονται εκεί «για να αποφύγουμε τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

Πολύ αμφιβάλουμε βέβαια ότι ο Ν.Τραμπ δεν γνωρίζει γιατί βρίσκονται οι Αμερικανοί στρατιωτικοί στη Ν.Κορέα. Το μόνο που θα μπορούσαμε να πούμε είναι πως θέλει να τους επαναφέρει αφού θα έχει λύσει το πρόβλημα της κορεατικής χερσονήσου με την μελλοντική επανένωση των 2 Κορεών.

Σε ένα άρθρο γνώμης χωρίς υπογραφή, το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The New York Times την περασμένη εβδομάδα, ένα «ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης Τραμπ» ανέφερε ότι στενοί συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου καταβάλλουν διαρκώς προσπάθειες να αποτρέπουν την παρορμητική λήψη αποφάσεων του προέδρου που θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές συνέπειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά μιλάμε για ανυπόγραφες καταγγελλίες οι οποίες δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν τίποτα και φυσικά δεν μπορούν να αντικρουστούν. Ο σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν εντυπώσεις στο αμερικανικό λαϊκό υποσυνείδητο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.