Με Τραμπ και Ροχανί θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο Μακρόν

Με Τραμπ και Ροχανί θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο Μακρόν

Στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, στις 24 Σεπτεμβρίου και με τον Ιρανό Χασάν Ροχανί την επόμενη ημέρα στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε σήμερα το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Μακρόν θα συναντηθεί με τον Τραμπ αμέσως μόλις φτάσει στη Νέα Υόρκη, το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα δειπνήσει με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Στις 25 Σεπτεμβρίου ο Γάλλος πρόεδρος θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση, μετά τις συναντήσεις που θα έχει με τον Ροχανί αλλά και, πιθανότατα, με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη ενδέχεται επίσης να έχει συνομιλίες με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο Μακρόν θέλει να συζητήσει εμπορικά ζητήματα, την κατάσταση στη Συρία αλλά και τη στρατηγική των ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν. “Παρατηρούμε ότι σήμερα ακολουθείται μια στρατηγική της μέγιστης πίεσης. Αλλά με ποιο χρονοδιάγραμμα, ποιον στόχο;” σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρικό μέγαρο.

Στον Χασάν Ροχανί ο Γάλλος πρόεδρος θέλει να υπενθυμίσει ότι είναι σημαντικό να τηρήσει η Τεχεράνη την πυρηνική συμφωνία, παρά την αποχώρηση των ΗΠΑ και την εκ νέου επιβολή κυρώσεων στο Ιράν.

Να σημειωθεί ότι ενόψει της Γενικής Συνέλευσης, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Ιράν Μπράιαν Χουκ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Ουάσινγκτον επιδιώκει να διαπραγματευτεί με την Τεχεράνη μια συνθήκη που θα καλύπτει τόσο το πυρηνικό πρόγραμμά της, όσο και αυτό των βαλλιστικών πυραύλων. “Η νέα συμφωνία που ελπίζουμε να υπογράψουμε με το Ιράν, δεν θα είναι μια προσωπική συμφωνία μεταξύ δύο κυβερνήσεων όπως η προηγούμενη, επιδιώκουμε μια συνθήκη”, είπε σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Χάντσον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Χουκ σημείωσε ότι οι Ιρανοί ηγέτες δεν ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε συνομιλίες παρά τις δηλώσεις που έχουν κάνει ο Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ότι θα ήταν πρόθυμοι να συναντηθούν με Ιρανούς αξιωματούχους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.