«Deal» Βενεζουέλας-Κίνας: Αύξηση των πετρελαϊκών εξαγωγών στο ένα εκατομμύριο βαρέλια!

«Deal» Βενεζουέλας-Κίνας: Αύξηση των πετρελαϊκών εξαγωγών στο ένα εκατομμύριο βαρέλια!

Η Βενεζουέλα θα αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου της προς την Κίνα στο ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο αφού επέστρεψε από επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο. Υπήρξε συμφωνία «για την αύξηση των πετρελαϊκών εξαγωγών προς την Κίνα στο ένα εκατομμύριο βαρέλια. Μόνο για την Κίνα, ένα εκατομμύριο βαρέλια», τόνισε ο Μαδούρο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο σοσιαλιστής ηγέτης δεν διευκρίνισε ποια θα είναι η συνεισφορά του Πεκίνου στο σχέδιο αυτό, όμως εκτίμησε ότι οι επενδύσεις των δύο χωρών ανέρχονται στα περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Στόχος είναι το επίπεδο αυτό των εξαγωγών να επιτευχθεί ως τον Αύγουστο του 2019.

Το 2017 το Καράκας εξήγαγε κατά μέσο όρο 700.000 βαρέλια ημερησίως προς την Κίνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών. Το Πεκίνο είναι ένας από τους βασικούς συμμάχους και δανειστές της Βενεζουέλας, η οποία έχει λάβει δάνεια ύψους περίπου 62 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον ασιατικό γίγαντα την τελευταία δεκαετία, κυρίως με αντάλλαγμα πετρέλαιο.

Το χρέος του Καράκας προς το Πεκίνο ανέρχεται πλέον σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 2016 στο απόγειο της κρίσης στη Βενεζουέλα είχαν χαλαρώσει οι όροι αποπληρωμής τους. Η Βενεζουέλα διαθέτει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου παγκοσμίως, με το 96% των κρατικών εσόδων της να προέρχονται από το πετρέλαιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο η παραγωγή έχει μειωθεί σημαντικά: Τον Ιούνιο ήταν 1,5 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (OPEC), πολύ κάτω από τα 3,2 εκατομμύρια του 2008.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.