Αβραμόπουλος: Δοκιμάστηκε και απέτυχε το σημερινό σύστημα του ασύλου

Αβραμόπουλος: Δοκιμάστηκε και απέτυχε το σημερινό σύστημα του ασύλου

Το νέο πλαίσιο για το καθεστώς απονομής ασύλου στην Ευρώπη, χρειάζεται ριζική αναμόρφωση, όπως και αλλαγή νοοτροπίας απο ορισμένα κράτη μέλη, υπογράμμισε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας πριν από λίγο στις Βρυξέλλες, σε δημοσιογράφους από όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. για την νέα πολιτική ασύλου που οικοδομεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

“Το σημερινό σύστημα του ασύλου δεν λειτουργεί πλέον, δεν αποτελεί επιλογή. Δοκιμάστηκε κι απέτυχε”, επισήμανε ο κ. Αβραμόπουλος.

“Πρέπει να υπάρξει ίση κατανομή των αιτούντων άσυλο μεταξύ των κρατών μελών. Αυτό θα γίνει με εναρμόνιση των εθνικών πλαισίων. Οι αιτούντες θα έχουν ίση μεταχείριση σε ολα τα κράτη μέλη. Η γεωγραφική θέση δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο ευθύνης. Δεν μπορεί να φταίνε περισσότερο οι χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα” τόνισε ο επίτροπος της ΕΕ.

“Το θέμα μας δεν είναι πως θα σταματήσουμε την μετανάστευση, άλλα πως θα την διαχειριστούμε” παρατήρησε ο κ. Αβραμόπουλος και κατέληξε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

” Και προσοχή: Δεν πρέπει να συγχέουμε τους μετανάστες με τους τρομοκράτες. Θα είναι μεγάλο λάθος. Και θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Πρέπει να ανοίξουμε, νέες, νόμιμες διόδους προς την Ευρώπη. Έγιναν λάθη, γιατί η Ευρώπη δεν είχε εμπειρία διαχείρισης τέτοιας κρίσης. Άλλα έγιναν ηδη προσαρμογές στην νομοθεσία, και μπορούν σύντομα να ανοίξουν νέες νόμιμες διόδους προς την Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.