Τέλος και από Ολλανδία για υποδοχή προσφύγων: Μένουν Ελλάδα

Τέλος και από Ολλανδία για υποδοχή προσφύγων: Μένουν Ελλάδα

Εφετείο στην Ολλανδία μετά από προσφυγή που έγινε, έκρινε πως η Ολλανδία δεν είναι υποχρεωμένη να δεχτεί άλλους πρόσφυγες από αυτούς που είναι στα στρατόπεδα προσφύγων σε Ιταλία και Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση που έγινε από το εφετείο αναφέρεται, πως η συμφωνία για την κατανομή των προσφύγων που έγινε πριν από δύο χρόνια ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. , ήταν σύμφωνη με την προσδοκώμενη τότε ροή των προσφύγων.

Για αυτό όπως αναφέρει το δικαστήριο η Ολλανδία που δέχθηκε λίγους πρόσφυγες, στην χώρα, δεν μπορεί να υποχρεωθεί να φτάσει στα συμφωνηθέντα νούμερα.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε πως αποφασιστικό στην απόφαση αυτή ήταν τον ότι στις αναφορές που γίνονται από την Ε.Ε. δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση που να λέει πως η Ολλανδία δεν εφαρμόζει την συμφωνία.

Το ίδρυμα ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Εμείς θα τους φέρουμε» είχε προσφύγει στο δικαστήριο υποστηρίζοντας πως παρά το ότι η Ολλανδία θα έπρεπε να πάρει 8.712 πρόσφυγες, το χρονικό διάστημα πέρασε και πήρε μόνο 1.433 και ότι η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει επαρκώς την συμφωνία.

Το συμβούλιο της Ε.Ε. το 2015 είχε αποδεχτεί ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι 160.000 στριμωγμένοι σε Ελλάδα και Ιταλία μετανάστες έπρεπε να μοιραστούν και στις άλλες χώρες της ΕΕ. Αλλά παρά το ότι το χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε, μόνο 21.000 μπόρεσαν και εγκαταστάθηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγη: tourkikanea

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.