Μ.Σουλτς: Θέλει να νομιμοποιήσει τους γαμους των γκέι -Αντιστέκεται η Μέρκελ

Μ.Σουλτς: Θέλει να νομιμοποιήσει τους γαμους των γκέι -Αντιστέκεται η Μέρκελ

Μετά τις εκλογές στην Γερμανία ο Μαρτιν Σουλτς θέλει να τους νομιμοποιήσει τους γάμους των γκέι αλλά η συντηρητική Καγκελάριος αντιστέκεται…

Το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) καθιστά τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου προϋπόθεση για τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Χουμπέρτους Χάιλ.

Υιοθετώντας τη θέση αυτή, το SPD τηρεί την ίδια στάση με τους Πράσινους, που μπορεί να γίνουν οι ρυθμιστές σε τρεις εν δυνάμει συνασπισμούς μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου -ο ένας από τους συνασπισμούς αυτούς περιλαμβάνει το SPD.

«Όποιος κι αν είναι ο συνασπισμός, αν το SPD συμμετέχει στην επόμενη κυβέρνηση, θα εφαρμόσουμε τον γάμο για όλους μέσα στις 100 πρώτες ημέρες», δήλωσε ο Χάιλ στην εφημερίδα Rheinische Post, σε σχόλιά του που δημοσιεύονται σήμερα.

Ο γάμος των γκέι είναι ένα βήμα παραπέρα από την πολιτική ένωση που επιτρέπει η Γερμανία από το 2001. Αντιστέκονται σ’ αυτό η συντηρητική Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ και οι βαυαροί σύμμαχοί της, της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU).

Ωστόσο τον Ιανουάριο μελέτη της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας κατά των Διακρίσεων έδειξε πως 83% των Γερμανών υποστηρίζουν τη νομική ισοτιμία των γάμων μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου.

Στην απερχόμενη κυβέρνηση το SPD είναι ο ήσσων εταίρος στον «μεγάλο συνασπισμό» με τους συντηρητικούς της Μέρκελ.

Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή ανεβάζει την υποστήριξη για τους συντηρητικούς της Μέρκελ στο 39%, με απόσταση από το SPD που έχει 25%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.