ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η Ρωσία θα διακόψει την συμμετοχή της στον προϋπολογισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η Ρωσία θα διακόψει την συμμετοχή της στον προϋπολογισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Θορμπγιόρν Γιάγκλαντ, του κοινοποίησε την απόφαση της χώρας του να διακόψει την συμμετοχή της στον προϋπολογισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με ημερομηνία 30 Ιουνίου, αναφέρεται, ότι ο υπουργός ενημέρωσε Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την απόφαση της Ρωσίας να διακόψει την συμμετοχή της στο προϋπολογισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης για το 2017 , έως ότου αποκατασταθούν πλήρως τα δικαιώματα της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) .

Στην ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται επίσης ότι οι Λαβρόφ και Γιάγκλαντ συζήτησαν θέματα που αφορούν την συμμετοχή της Ρωσίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όπως και την πορεία της επικαιροποίησης της Συνθήκης του Συμβουλίου της Ευρώπης που αφορά το ξέπλυμα, τον εντοπισμό, την δέσμευση και την κατάσχεση εσόδων που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα, αλλά και την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας , όπως επίσης και της Ευρωπαϊκής Συνθήκης που αφορά την ενιαία προσέγγιση σε ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, την προστασία και τις υπηρεσίες των αθλητικών διοργανώσεων.

Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του καλεί όλες τις χώρες μέλη της ΚΣΣΕ να καταβάλουν προσπάθειες ώστε να ξεπεραστεί η κρίση που υπάρχει στους κόλπους της, καθώς διαπιστώνει ότι διεξάγεται μια απροκάλυπτη καμπάνια εναντίον κοινοβουλευτικών που επιδιώκουν την εξομάλυνση της συνεργασίας με την Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters,Tass,,AFP

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.