ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τζ.Μπράουν: Οι Γάλλοι επιζητούν ένα «σκληρό» Brexit

Τζ.Μπράουν: Οι Γάλλοι επιζητούν ένα «σκληρό» Brexit

Η Γαλλία προσβλέπει στην εκμετάλλευση του «Brexit» ώστε να αποδυναμώσει το City του Λονδίνου, προειδοποιεί Βρετανός υφυπουργός, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε.

«Είναι ξεκάθαροι για τον στόχο τους: την αποδυνάμωση της Βρετανίας και τον συνεχιζόμενο υποβιβασμό του Σίτι του Λονδίνου», δηλώνει ο Τζέρεμι Μπράουν, ένας πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και τώρα απεσταλμένος του Σίτι για το Brexit.

Το έγγραφο, το οποίο αφορά πρόσφατο ταξίδι του στη Γαλλία στις αρχές Ιουλίου και είχε παραλήπτες υπουργούς, διέρρευσε στη βρετανική ταμπλόιντ.

Η δημοσιοποίησή του γίνεται μία μέρα πριν από την έναρξη νέου κύκλου διαπραγματεύσεων μεταξύ Λονδίνου και ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Η συνάντηση με την γαλλική Κεντρική Τράπεζα ήταν η χειρότερη που είχα οπουδήποτε αλλού στην ΕΕ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μπράουν και προσθέτει: «Επιθυμούν σκληρό Brexit, θέλουν διακοπή (του τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του Λονδίνου)».

Όπως σημειώνει, «πρέπει να έχουμε τα μάτια ανοιχτά διότι η Γαλλία αντιμετωπίζει την Βρετανία και το Σίτι σαν αντίπαλους και όχι σαν εταίρους».

Σύμφωνα με τον Μπράουν, αυτή η προσέγγιση έγινε πιο επιθετική μετά την εκλογή του Εμμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας.

Ο Μπράουν προσθέτει πως η κάθε χώρα, όχι παράλογα, είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρέχονται από το Brexit «αλλά οι Γάλλοι πάνε ένα βήμα πιο πέρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μπράουν παραδέχεται ότι μπορεί να υπάρξουν πολιτικά οφέλη για τη Γαλλία αν παίξει “τον ρόλο του κακού” στις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ και σημειώνει πως οι Γάλλοι «θα ήταν φαινομενικά ευτυχείς να δουν το αποτέλεσμα (των διαπραγματεύσεων) να αποβαίνει επιζήμιο για το Σίτι του Λονδίνου, ακόμα και αν το Παρίσι δεν θα επωφεληθεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.