Γαλλία: Νέες δημοσκοπήσεις «καίνε» τον Ε. Μακρόν

Γαλλία: Νέες δημοσκοπήσεις «καίνε» τον Ε. Μακρόν

Δημοσκόπηση-σοκ για τον Μακρόν. Ο 39χρονος πρόεδρος της Γαλλίας δεν γοητεύει πλέον τους συμπολίτες του,όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop δείχνει πως,μέσα σε ένα μήνα, η δημοτικότητα του συζύγου της Μπριζίτ έκανε…βουτιά κατά 10 μονάδες!

Συγκεκριμένα, το 54% των Γάλλων στηρίζουν τον πρόεδρό τους σε αντίθεσή με τον μήνα Ιούνιο που τον στήριζε το 64%.Την ίδια ώρα, το ποσοστό των Γάλλων που είναι δυσαρεστημένοι με τον πρόεδρό τους ενισχύθηκε από 35% που ήταν τον μήνα Ιούνιο, στο 43% τον Ιούλιο.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας “Journal du Dimanche” και ο πρωθυπουργός του Μακρόν Εντουάρ Φιλίπ βλέπει τα ποσοστά της δημοφιλίας του να μειώνονται.

Από το 64% που ήταν η δημοτικότητά του τον περασμένο Ιούνιο,τον μήνα αυτό ολίσθησε στο 56%.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη τηλεφωνικά σε δείγμα 1.947 ατόμων άνω των 18 ετών και από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το διάστημα αυτό μεσολάβησε η παραίτηση του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας,στρατηγού Πιερ ντε Βιλιέ,παραίτηση που προκάλεσε πολιτική θύελλα στη Γαλλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Βιλιέ με τα γαλλικά ΜΜΕ να επισημαίνουν ότι ο 39χρονος πρόεδρος τον “έφαγε” αφού ο στρατηγός ήταν αντίθετος με τις περικοπές στον αμυντικό προυπολογισμό που προωθεί η κυβέρνηση των Παρισίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.