Βολές κατά Σόιμπλε από πρώην διοικητή της Βρετανικής τράπεζας

Βολές κατά Σόιμπλε από πρώην διοικητή της Βρετανικής τράπεζας

Μάλλον δε θα χαρεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μόλις πληροφορηθεί για τα λόγια του πρώην διοικητή.

Σύμφωνα με την Handelsblatt, ο Κινγκ βάλλεται κατά του υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και οποιουδήποτε άλλου επιμένουν ότι αν οι υπόλοιπες χώρες της νομισματικής Ένωσης ακολουθήσουν την Γερμανία το πρόβλημα στην ευρωζώνη θα επιλυθεί.

«Το γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα πλησιάζει το 8% του ΑΕΠ. Όποιος, όπως ο Σόιμπλε, επιχειρηματολογεί ότι αυτό βοηθά ολόκληρη την ευρωζώνη γιατί ισοσκελίζει το υπάρχον έλλειμμα κάπου αλλού, δεν έχει αντιληφθεί τις οικονομικές επιπτώσεις μιας νομισματικής ένωσης».

«Η Γερμανία βρίσκεται ενώπιον ενός φοβερού διλήμματος, είτε θα στηρίξει τα πιο αδύναμα μέλη της ευρωζώνης με ατελείωτα χρήματα των φορολογουμένων της, είτε θα σταματήσει το εγχείρημα της νομισματικής ένωσης. Η προσπάθεια εύρεσης μεσαίου δρόμου αποτυγχάνει» επισημαίνει στο βιβλίο του με τίτλο «Το τέλος της αλχημείας» ο Μάρβιν Κινγκ.

«Η Γερμανία χρειάζεται υψηλότερους τόκους και ένα πιο ισχυρό ευρώ. Η Ιταλία και άλλες περιφερειακές χώρες χρειάζονται το αντίθετο. Η ιδέα ότι όλα θα διορθωθούν μόνο όταν οι άλλες χώρες ακολουθήσουν τη Γερμανία είναι μύθος» επισημαίνει.

Ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, θεωρεί ότι και «η ευρωκρίση είναι απόρροια ενός μεγαλύτερου προβλήματος, το οποίο ονομάζει «τρίλημμα της παγκόσμιας οικονομίας» και συνίσταται στην αμοιβαία ασυμβατότητα ανάμεσα στη δημοκρατία, την εθνική κυριαρχία και την οικονομική εμβάθυνση.

Ο Μάρβιν Κινγκ αφιερώνει ένα μεγάλο τμήμα του βιβλίου του στην αλχημεία του χρηματοπιστωτικού κλάδου και την ροπή των τραπεζών να δημιουργούν εικονική ρευστότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ρευστότητα είναι μια απάτη. Σήμερα είναι εδώ, αύριο εξαφανίζεται. Μου θυμίζει μια όμορφη σαπουνόφουσκα» λέει χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.