ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Πανευρωπαϊκό οργανισμό για την τεχνολογία Blockchain ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Πανευρωπαϊκό οργανισμό για την τεχνολογία Blockchain ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων ύψους 500.000 ευρώ για τη σύσταση Ευρωπαϊκού Κέντρου για το blockchain και τις «Τεχνολογίες Κατανεμημένου Καθολικού» (Distributed Ledger technologies) δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, το Παρατηρητήριο και το Φόρουμ της ΕΕ για το Blockchain (EU Blockchain Observatory and Forum) θα κληθεί να συμβάλει στον εντοπισμό και την ανάλυση των τεχνολογικών και οργανωτικών τάσεων σχετικά με τα αναδυόμενα θέματα με έναν ευέλικτο τρόπο.

Θα πρέπει να εντοπίσει και να στηριχθεί στις υφιστάμενες πρωτοβουλίες και να οργανώσει συζητήσεις και εργαστήρια γύρω από σχετικά θέματα σε επίπεδο ΕΕ, με ανοικτό και εποικοδομητικό τρόπο.

Το ζητούμενο, σύμφωνα με την Κομισιόν, είναι το Παρατηρητήριο να διαδραματίσει ενεργό ρόλο προκειμένου να βοηθήσει την ΕΕ να παραμείνει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, να αποκτήσει εμπειρία και να ηγηθεί στον τομέα.

Οι ειδικοί στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο και Φόρουμ για το Blockchain εντός δύο ετών είναι:

1. Να εντοπίσει τις υφιστάμενες πρωτοβουλίες, να παρακολουθήσει και να αναλύσει τις εξελίξεις και τις τάσεις του blockchain, καθώς και τις πιθανές επιπτώσεις όσον αφορά τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για την Ευρώπη.

2. Να αναπτύξει και να παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις καθώς και να υποστηρίξει τη γνώση από τις υπάρχουσες πρωτοβουλίες, ιδίως όσον αφορά στο ρόλο που πρέπει το blockchain να διαδραματίσει σε επίπεδο ΕΕ καθώς και τις ειδικότερες ενέργειες που πιθανώς απαιτούνται.

3. Να δημιουργήσει ένα ελκυστικό και διαφανές φόρουμ για τη συνεργασία με τα ενδιαφερόμενα μέρη, να διευκολύνει την ανταλλαγή εμπειριών και προβληματισμούς σχετικά με πιθανές ειδικές δράσεις, να προωθήσει την ειδίκευση και το δημόσιο διάλογο, εμπλέκοντας κυρίως τις δημόσιες και ρυθμιστικές αρχές και τους εποπτικούς φορείς.

Η πρόσκληση υποβολής προσφορών θα παραμείνει ανοικτή έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2017.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: lawspot.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.