ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Α. Μέρκελ: Προβλέπεται νίκη της Καγκελαρίου στις γερμανικές εκλογές

Α. Μέρκελ: Προβλέπεται νίκη της Καγκελαρίου στις γερμανικές εκλογές

Το κόμμα της Μέρκελ φαίνεται να διατηρεί άνετο προβάδισμα έναντι των Σοσιαλδημοκρατών, την Γερμανίδα καγκελάριο να απολαμβάνει τη λαοφιλία της και το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών να φλερτάρει έντονα με την τρίτη θέση.

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, τα 2/3 των Γερμανών πολιτών βρίσκουν συμπαθητική τη Γερμανίδα καγκελάριο (66,8%), ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών,Κριστιάν Λίντνερ, με ποσοστό 62%. Ακολουθεί ο ηγέτης των Πρασίνων Τζεμ Οζντεμίρ (61%) ενώ η “κόκκινη Σάρα” κάνει την έκπληξη στην δημοσκόπηση του ινστιτούτου “Insa” βάζοντας τα… γυαλιά στον ηγέτη του SPD.

Η Σάρα Βάγκενκνεχτ, πρωτοκλασάτο στέλεχος της Αριστεράς “Die Linke”, είναι για τους Γερμανούς πιο συμπαθητική απ’ ό,τι ο Μάρτιν Σουλτς, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση (54%) ενώ μόλις στην πέμπτη θέση έρχεται ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών με ποσοστό (53%).
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου, οι Χριστιανοδημοκράτες, θα κάνει… περίπατο στις εκλογές της Κυριακής. Το CDU λαμβάνει ποσοστό 36%, το κόμμα του Σουλτς 22%, το κόμμα Die Linke όπως και το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών AfD 11%, το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) 9% και τέλος το κόμμα των Πρασίνων 7%.

Στο μεταξύ, η Άνγκελα Μέρκελ συνεχίζει την προεκλογική της εκστρατεία στο Βίσμαρ κοντά στην πρώην ανατολική Γερμανία έχοντας τον αέρα της νικήτριας ενώ ο πολιτικός της αντίπαλος Μάρτιν Σουλτς τάζει λαγούς με πετραχήλια. Σε συνέντευξή του στο δίκτυο “ARD”, ο Σουλτς επεσήμανε ότι μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών και των Χριστιανοδημοκρατών οι διαφορές στο συνταξιοδοτικό είναι σημαντικές: «Αν η κυρία Μέρκελ νικήσει, τότε οι συντάξεις θα συνεχίσουν να μειώνονται…, οι εισφορές θα αυξηθούν και για το λόγο αυτό θα αναγκαστούμε να εργαστούμε μέχρι τα 70».

Ενόψει των εκλογών, ο Σουλτς διπλασιάζει τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, όπως αναφέρει η “Deutsche Welle”. «Ο επικεφαλής του SPD διπλασίασε τον αριθμό κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμόσει εάν εκλεγεί, σε μια τελευταία προσπάθεια να ενισχύσει τα εκλογικά ποσοστά του στη διάρκεια εμφάνισής του στο τηλεοπτικό στούντιο του ARD όπου δέχθηκε χτες ερωτήσεις από το κοινό. Ο Mάρτιν Σουλτς επιχείρησε να διαφοροποιηθεί από τους Χριστιανοδημοκράτες δεσμευόμενος για ένα πρόγραμμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστεί στις 100 πρώτες ημέρες της εκλογής του. Ο Σουλτς επικεντρώθηκε στις συντάξεις, στο σύστημα ενοικίασης, νοσηλευτικής περίθαλψης και προειδοποίησε πως μια πιθανή κυβερνητική συμμαχία μεταξύ του CDU και FDP, θα εξαλείψει κάθε στήριξη στις κοινωνικές υποδομές.


Για τον διεθνή Τύπο, η άνοδος του AfD είναι η έκπληξη των εκλογών

Για την «έκπληξη των γερμανικών εκλογών», κάνουν λόγο οι “Financial Times”, επισημαίνοντας: «Η διαμάχη της Μέρκελ με τον Σουλτς -Συντηρητικοί και Σοσιαλδημοκράτες που ανταγωνίζονται για την καγκελαρία- είναι με μια πρώτη ματιά μια επανάληψη της δικομματικής κούρσας που έχει πραγματοποιηθεί σε όλες τις κοινοβουλευτικές εκλογικές αναμετρήσεις της σύγχρονης Γερμανίας. Ωστόσο, κρύβει μια βαθιά αλλαγή. Η Μέρκελ αναμένεται να εξασφαλίσει τέταρτη θητεία στις 24 Σεπτεμβρίου, αλλά η επικράτηση των δύο λεγόμενων λαϊκών κομμάτων -των Χριστιανοδημοκρατών (μαζί με το αδελφό βαυαρικό κόμμα της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης) και των Σοσιαλδημοκρατών- έχει υποχωρήσει ανελέητα, καθώς νέα κόμματα έχουν αρπάξει ψήφους. Η άνοδος αυτή τη φορά είναι για το ακροδεξιό AfD. Το κόμμα είναι πιθανό να κερδίσει τουλάχιστον 50 έδρες στη Bundestag, χάρη στη δυσαρέσκεια που πυροδοτήθηκε από την προσφυγική πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου. Σχεδόν σίγουρα θα γίνει το πρώτο ουσιαστικά δεξιό, εθνικιστικό κόμμα στο κοινοβούλιο μετά τους ναζί», υπογραμμίζει το σχετικό άρθρο.

Για το μέλλον του Σόιμπλε η Μέρκελ δεν ανοίγει προς το παρόν τα χαρτιά της

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σιγή Μέρκελ για το μέλλον Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών», σχολιάζει το πρακτορείο Reuters με αφορμή το αίτημα πρωτοκλασάτου στελέχους των Ελεύθερων Δημοκρατών ότι εάν οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ επιθυμούν κυβερνητική συνεργασία μαζί τους, τότε θα πρέπει να «θυσιάσουν» τον ισχυρό άνδρα της Γερμανίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.