ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μπ. Τζόνσον: «Ήρθε η ώρα για σοβαρές διαπραγματεύσεις για το Brexit»

Μπ. Τζόνσον: «Ήρθε η ώρα για σοβαρές διαπραγματεύσεις για το Brexit»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι έχει έρθει η ώρα για να ξεκινήσουν “σοβαρές διαπραγματεύσεις” για το Brexit, λίγες ώρες πριν από την άφιξη της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στις Βρυξέλλες με στόχο να ξεμπλοκάρουν οι διαπραγματεύσεις.

“Στο Ηνωμένο Βασίλειο θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε με αυτές τις διαπραγματεύσεις… (ήρθε η ώρα) για εμάς να ξεκινήσουμε σοβαρές συνομιλίες για το μέλλον και την νέα μας σχέση, την βαθιά και ειδική συνεργασία που ελπίζουμε να ξεκινήσουμε”, είπε ο Τζόνσον στους δημοσιογράφους.

“Θεωρώ ότι θα εργαστούμε πολύ για τα συμφέροντα και των δύο πλευρών… ‘Ας βάλουμε έναν τίγρη στη μηχανή μας’ (αναφορά στο παλαιό διαφημιστικό σλόγκαν της εταιρείας Esso για τα λάδια της προς τους αυτοκινητιστές), ας ξεκινήσουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις και ας μη χρονοτριβούμε. Ελπίζουμε ότι οι φίλοι και οι εταίροι μας θα λάβουν αυτό το μήνυμα και θα ξεκινήσουν σοβαρές διαπραγματεύσεις”.

Προσερχόμενος για συνομιλίες με τους εταίρους της χώρας του στην ΕΕ σήμερα στο Λουξεμβούργο, ο Τζόνσον είπε ακόμη ότι το Λονδίνο έκανε μια “πολύ καλή” και “δίκαιη” προσφορά σχετικά με την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των απόδημων μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Το πρωθυπουργικό γραφείο ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι η Μέι θα συναντήσει τον επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ σήμερα στις Βρυξέλλες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.