ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Για παρερμηνεία των δηλώσεων του Γ.Βαρουφάκη για την «κάθοδό» του στις Ευρωεκλογές κάνουν λόγο οι υποστηρικτές του

Για παρερμηνεία των δηλώσεων του Γ.Βαρουφάκη για την «κάθοδό» του στις Ευρωεκλογές κάνουν λόγο οι υποστηρικτές του

Για παρερμηνεία των δηλώσεων του Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στις ευρωεκλογές το 2019 κάνει λόγο το κίνημα του DiEM25.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ένα κατά τα άλλα ακριβές άρθρο, ο Γάλλος ανταποκριτής από το Euractiv έκανε λάθος αναφορά σε λεγόμενα του Γιάνη Βαρουφάκη, αποδίδοντάς του τα ακόλουθα:

«Ο Βαρουφάκης σχεδιάζει να θέσει υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές το 2019, αν και έχει δηλώσει ότι η Ευρωβουλή δεν είναι μία πραγματική Βουλή. Όμως εκείνος θέλει να κατέβει στις εκλογές στη Γερμανία για να δείξει ότι το ομοσπονδιακό μοντέλο είναι εφικτό και επίσης ότι η πολιτική που ακολουθεί σήμερα η Γερμανία είναι επιβλαβής για τους Γερμανούς»

Ωστόσο, το κίνημα του Γιάνη Βαρουφάκη DiEM25 επισημαίνει ότι πρόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών είναι να διασφαλίσει ότι στις Ευρωεκλογές του 2019, οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν υποψήφιους από όλη την Ευρώπη που έχουν ενστερνιστεί τη Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη DiEM25.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επίσης επιβεβαίωσε ότι τα μέλη του DiEM25 συμμετέχουν σε μία συζήτηση για το αν και πώς ένα διεθνικό ψηφοδέλτιο με υποψήφιους, υποστηρικτές του Ευρωπαϊκού New Deal του DiEM25, θα μπορούσε να φτάσει ως τις κάλπες στις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019.

Για να εξηγήσει το πνεύμα και τη σημασία της διεθνικότητας, ο Γιάνης Βαρουφάκης έθεσε ως παράδειγμα την πιθανότητα του να κατέβει ένας Έλληνας στη Γερμανία, ένας Γερμανός στην Ελλάδα, ένας Ιταλός στη Γαλλία κτλ, στο νόημα ενός μοναδικού πανευρωπαϊκού ψηφοδελτίου. Δεν έγινε ποτέ καμία ανακοίνωση σχετικά με κάποιον συγκεκριμένο υποψήφιο σε οποιαδήποτε χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Την προηγούμενη βδομάδα, ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε πολλές συνεντεύξεις στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Δεν έδωσε καμία συνέντευξη στο Euractiv. Ίσως αυτό εξηγεί και τη δημιουργικό αυτοσχεδιασμό του ρεπόρτερ στην ερμηνεία των λεγομένων του Γιάνη Βαρουφάκη», καταλήγει το κίνημα στην ανακοίνωσή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.