Αυστρία: Αύριο η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Σ. Κουρτς

Αυστρία: Αύριο η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Σ. Κουρτς

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν πρόκειται να δώσει αύριο, Παρασκευή, την εντολή σχηματισμού της νέας αυστριακής κυβέρνησης στον νικητή των πρόωρων βουλευτικών της περασμένης Κυριακής, τον αρχηγό του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος και απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, όπως ανακοινώθηκε απόψε από την Προεδρία της Δημοκρατίας στη Βιέννη.

Μετά την ανάληψη της εντολής, ο Κουρτς προτίθεται να διεξάγει αρχικά “συνομιλίες προσέγγισης” με όλα τα κόμματα που θα εκπροσωπούνται στη νέα Βουλή και στη συνέχεια να προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές για τον σχηματισμό της κυβέρνησης, οι οποίες θα ξεκινήσουν μάλλον στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.

Άγνωστο παραμένει ποιος θα είναι ο πρώτος συνομιλητής του Κουρτς κατά την αναζήτηση εταίρου προς σχηματισμό κυβέρνησης, γενικά όμως αναμένεται πως αυτό θα είναι το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων και ο αρχηγός του Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να συμμετάσχει σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό με το Λαϊκό Κόμμα.

Ο Στράχε επιβεβαίωσε απόψε πληροφορίες της αυστριακής εφημερίδας Kurier ότι χθες βράδυ είχαν στην κατοικία του σε προάστιο της Βιέννης, “ιδιωτική” συνάντηση με τον Κουρτς ο οποίος συμμετέχει σήμερα στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Αυτή η “πολύ ανοικτή, συμπαθητική, φιλική” συνάντηση, κατά την οποία υπήρξε μία μεταξύ τους “ανθρώπινη προσέγγιση”, ήταν η πρώτη εμπιστευτική συνομιλία του με τον Κουρτς, ανέφερε ο Στράχε, σημειώνοντας πως η ανάληψη του αξιώματος του καγκελάριου από τον αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος, συνιστά εντολή που προκύπτει από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως εάν το κόμμα του προσκληθεί από τον Κουρτς σε διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, δεν πρόκειται να έχει παράλληλες διαπραγματεύσεις με άλλο κόμμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.