ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Τα πειράγματα του Ζ.Κ.Γιούνκερ δεν… «πέρασαν» στον χαρισματικό Σεμπάστιαν Κουρτς (φωτό, βίντεο)

Τα πειράγματα του Ζ.Κ.Γιούνκερ δεν… «πέρασαν» στον χαρισματικό Σεμπάστιαν Κουρτς (φωτό, βίντεο)

Στους κόλπους της Κομισιόν και των στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ είναι γνωστός για την εκκεντρική συμπεριφορά του, αλλά και τα «πειράγματα» τα οποία αδιαλλείπτως κάνει στους περισσότερους ηγέτες και μη με τους οποίους έρχεται σε επαφή. Φυσικά, οι περισσότεροι έρχονται σε δύσκολη θέση και… προκειμένου να μην έρθουν σε δυσκολότερη τα δέχονται δίχως δεύτερη σκέψη.

Αντιθέτως, ο πρόσφατος νικητής των αυστριακών εκλογών, Σεμπάστιαν Κουρτς, φαίνεται πως διαθέτει το «χάρισμα» να περάσει «αλώβητος» από την… «πολιορκία» του Ζ.Κ.Γιούνκερ.

Πάντα διαχυτικός, με διάθεση χιούμορ και πλάκας, επιχειρεί να δημιουργήσει μια φιλική ατμόσφαιρα σε μια καθόλα τυπική διαδικασία που άλλος στην θέση του ίσως θα προτιμούσε να διεκπεραιώσει χωρίς «πολλά – πολλά».

Όμως ο Λουξεμβουργιανός πολιτικός δεν είναι αυτής της σχολής, όπως έχει καταλάβει πολύ καλά ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που ειδικά κατά την περίοδο που η ελληνική κρίση βρισκόταν στο απόγειό της, είχε δεχτεί διάφορες χειρονομίες από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – χαϊδευτικά χαστουκάκια, φιλιά, ακόμα και… γραβάτα!

Κατά την διάρκεια της υποδοχής του χθεσινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όμως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ βρήκε άλλο… «θύμα»: Τον νεοεκλεγέντα Σεμπάστιαν Κουρτς, από την Αυστρία. Με το γνωστό του ύφος, «ορμάει» να τον ασπαστεί στο μάγουλο, όμως ο 31χρονος Αυστριακός τον αποφεύγει, μάλλον αμήχανα, αν και με τακτ.

Δείτε τις διάφορες στιγμές απείρου κάλλους του Ζ.Κ.Γιούνκερ αλλά και την αντίδραση του Σ.Κουρτς:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.